Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Štajnoch sa vracia do KHL. Oblečie si dres Jugry

Autor: Marián Masaryk  /   31. júla 2017

Slovenský obranca Martin Štajnoch sa po dvoch rokoch v najvyššej českej súťaži vracia do KHL. V blížiacej sa sezóne bude jeho novým zamestnávateľom tím Jugra Chanty-Mansijsk.


Dvadsaťšesťročný Bojničan odohral v minulom ročníku 52 zápasov základnej časti s bilanciou dva góly a šesť asistencií za Hradec Králové. V 11 dueloch play-off nebodoval, no tešil sa z bronzovej medaily v Tipsport extralige. Predstavil sa aj na Spenglerovom pohári. V sezóne 2015/16 pôsobil v Pardubiciach, s ktorými si zahral v Hokejovej lige majstrov.

„Bolo to pre nás ťažké rozhodnutie, lebo Martin je výborný hokejista a najmä výborný profesionál. Dostal však ponuku, ktorá sa nemusí opakovať a my sme sa rozhodli po dôkladnom zvážení všetkých okolností nebrániť mu a súhlasili sme s jeho odchodom,“ povedal generálny manažér Hrace Králové Aleš Kmoníček pre klubový web.

Článok pokračuje pod reklamou


Zárove? však nevylúčil jeho návrat do tímu. „Máme dohodu, že ak by jeho tím nepostúpil do play-off a on dostane súhlas, môže sezónu dohrať u nás. Rovnako tak pri jeho možnom budúcom návrate do českej extraligy by mal minimálne rok pôsobiť v našom klube, ak budeme mať o jeho služby záujem. Ďakujem mu za všetko, čo pre nás urobil. Želám mu veľa úspechov a najmä zdravie v novom pôsobisku.“

Majster Slovenska z roku 2012 strávil pred odchodom do Česka sedem rokov v Slovane Bratislava, vrátane prvých troch v KHL. V nej absolvoval spolu 134 zápasov so ziskom 23 bodov a 158 trestných minút. O päť duelov viac odohral v domácej najvyššej súťaži a 103 v českej.

Štajnoch bude piatym Slovákom pôsobiacim v Jugre, ktorá má za sebou päť sezón bez účasti v play-off. Pred ním si dres tímu z Chanty-Mansijsku obliekali aj jeho krajania Tomáš Starosta, Tomáš Bulík, Marek Zagrapan a Vladimír Dravecký.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist