Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Daciuk s Kovaľčukom úradovali, Slovan na úvod sezóny s debaklom v Petrohrade

Autor: Marián Masaryk  /   23. augusta 2017

Slovan Bratislava začal v stredu svoju šiestu sezónu v KHL na ľade obhajcu titulu v Petrohrade. Aj keď v Ľadovom paláci po prvej tretine viedol, napokon inkasoval sedem gólov.


SKA Petrohrad – SLOVAN BRATISLAVA 7:1 (0:1, 3:0, 4:0)


Góly: 25. Prochorkin (Širokov), 30. Daciuk (Zub, Plotnikov), 37. Kovaľčuk (Hersley, Daciuk)(PP), 47. Širokov (Belov, Rykov), 53. Kovaľčuk (Daciuk), 58. N. Gusev (Hersley, Daciuk)(PP), 59. Gusev – 17. Viedenský
Strely: 37-28 (11-10, 14-8, 12-10), Trestné minúty: 12-14 (4-4, 4-6, 4-4)


Domáci favorit mal v prvej tretine podľa očakávaní herne navrch a vytvoril si viac gólových šancí. V 6. minúte pálil Gusev z medzikružia a v 8. minúte sa Plotnikov predral až pred Mazanca. Slovan mal prvú väčšiu príležitosť v strede tretiny, keď Koskinena ohrozil Genoway strelou z bez prípravy. Oba tímy si neskôr zahrali skrátenú presilovku, ale skóre sa nezmenilo. Až v 17. minúte Marek Viedenský využil chybu v rozohrávke SKA a presnou strelou z pravého kruhu strelil prvý gól Slovana v sezóne. Následne mohol skórovať aj Smole?ák, no neuspel, rovnako ako Kovaľčuk na opačnej strane. Mazanec kryl všetkých 11 striel Petrohradu.

Článok pokračuje pod reklamou



Petrohrad hral hneď v úvode druhej tretiny presilovku, ale vyrovnať sa mu podarilo až po nej. V 25. minúte prekonal Mazanca bekhendom pomedzi betóny Nikolaj Peochorkin. Domáci kontrolovali hru a v polovici duelu už viedli 2:1 po šikovnej teči Pavla Daciuka. Následne hrali v rozmedzí piatich minút ďalšie dve presilovky a tú druhú využil na tretí gól Iľja Kovaľčuk strelou z prvej. V závere tretiny si zahral v početnej výhode aj Slovan, a to rovno v štvorminútovej po tom, ako Bačíka zasiahol hokejkou do tváre Kablukov. Najväčšiu šancu v nej mal Genoway, no Koskinen podržal svoj tím.

V úvode tretej tretiny Slovan dohrával presilovku, ale na kontaktný gól ju nepremenil. Taimi, Ebert i Mikúš mali dobré príležitosti, ale Koskinen si s nimi poradil. Trest pre hostí prišiel v 47. minúte, keď Sergej Širokov usmernil Rykovovu strelu za bezmocného Mazanca. Český brankár inkasoval opäť v 53. minúte, keď ho druhýkrát v zápase prekonal presnou strelou Kovaľčuk. Päť minút pred koncom mohol ?epík znížiť stav z úniku, ale ani on neuspel. V následnej presilovke Petrohrad dosiahol poltucet gólov v sieti Mazanca zásluhou Nikitu Guseva. Rovnaký hráč prikrášlil v 59. minúte výsledok na 7:1.


Mazanec inkasoval sedemkrát z 37 striel, kým Koskinen prispel k výhre s 27 zákrokmi. Daciuk strelil víťazný gól a pridal tri asistencie, Kovaľčuk s Gusevom dvakrát skórovali. Druhý zápas na úvodnom výjazde sezóny odohrá Slovan vo štvrtok v Jaroslavli.

Zostava SLOVANA: Mazanec (Štěpánek) – Švarný (A), Taimi, Viedenský, Kašpar (A), ?epík – Ebert, Voráček. Smole?ák (C), Genoway, Buchtele – Kozák, Bačík, Hrnka, Mikúš, Skalický – Černý, Hedera, Šťastný, Ramstedt, Hlinka


Zostava Petrohradu: Koskinen (Šesťorkin) – Rundblad, Belov (A), Hersley, Gavrikov, Zub, Rukavišnikov, Rykov – Kovaľčuk (A), Daciuk (C), Plotnikov – Karpov, Koskiranta, Širokov – Gusev, Prochorkin, Barabanov – Ketov, Kalinin, Kablukov

Čajkovského tím uspel v Magnitogorsku

Obranca Michal Čajkovský sa tešil z cennej výhry v otváracom zápase sezóny, v ktorom Jekaterinburg zdolal silnú Magnitku na jej ľade 5:2. Počas 15 minút a 39 sekúnd v akcii zaznamenal tri strely a jednu zblokoval.


Výsledky:

Petrohrad – Slovan 7:1 Magnitogorsk – Jekaterinburg 2:5
M. Čajkovský (JEK): 0+0, 15:39, 3 s
Togliatti – Čeľabinsk 0:2
Minsk – Jokerit 1:6
Jaroslavľ – CSKA 1:2 SN
Dynamo Moskva – Viťaz 4:3 SN

Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava, Twitter


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist