Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan neukončil sériu prehier ani v Číne

Autor: Marián Masaryk  /   13. septembra 2017

Slovan sa v stredu predstavil v ?zii, kde narazil na Kunlun. Oba tímy vstúpili do zápasu s cieľom ukončiť sériu prehier, ktorý nakoniec naplnili hráči Červenej hviezdy. Bratislavský tím prehral piaty zápas po sebe.


Red Star Kunlun – SLOVAN BRATISLAVA 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)


Góly: 19. A. Kosticyn, 28. Brulé (Wolski)
Strely: 34-37 (12-13, 17-9, 5-15), Trestné minúty: 6-8 (0-0, 2-8, 4-0)


Nástup do prvej tretiny mal bratislavský tím aktívny, no domáci postupne hru vyrovnali. Hoci bol stav dlho bezgólový, obaja gólmani museli riešiť niekoľko zapeklitých situácií. Mazanec nakoniec kapituloval ako prvý. Kunlun sa ujal vedenia 74 sekúnd pred odchodom do šatne, keď Andrej Kosticyn zachytil vyhodený puk a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

Článok pokračuje pod reklamou


Po zmene strán sa hral svižný hokej z jednej strany na druhú, ale domáci mali predsa len o trochu navrch. V strede tretiny sa tešili jeho fanúšikovia opäť aj z gólu. Na 2:0 zvýšil Gilbert Brule po krásnej krížnej prihrávke Wolskeho. Potrestal tým aj priestupok Eberta, ktorý v tom čase sedel na trestnej lavici za zdržovanie hry. V závere tretiny sa tešil ešte domáci DeFazio, ale rozhodcovia mu gól nakoniec neuznali.

V tretej dvadsaťminútovke sa „belasí“ pokúsili s výsledkom ešte niečo urobiť. Boli aktívnejší, čo dokumentoval aj pomer striel na bránu – 15:5. Gól sa im však streliť nepodarilo, a tak si Hellberg pripísal čisté konto. Neinkasoval už ani Mazanec, skóre zostalo také ako po 40 minútach - 2:0 pred Red Star.


V drese domáceho tímu sa predstavil aj slovenský obranca Marek Ďaloga, ktorý sa do bodovania nezapísal. V akcii strávil 17 minút a 10 sekúnd. Pripísal si dve strely a jeden bodyček.


Slovan zakončí druhý výjazd v sezóne piatkovým zápasom v Chabarovsku, ktorý dnes podľahol moskovskému CSKA a prehral štvrtý zápas v sérii.

Zostava Kunlunu: Hellberg (Karhunen) – A. Kulda, Kinrade, Järvinen, Blacker, Bellemore, Ďaloga, Vorobej – Ponikarovskij, Brulé, Wolski – Yip, Kane, DeFazio – A. Kosticyn, Chipchura, Thuresson – Jaw, Lockhart, Jüe.


Zostava SLOVANA: Mazanec (Štěpánek) – Meszároš, Taimi, Ebert, Barker, Voráček, Švarný, Kozák, Hedera – Skalický, Viedenský, Kašpar – ?epík, Genoway, Smole?ák – Buchtele, J. Mikúš, Hrnka – Šerbatov, Sádecký, Šťastný.

Štatistiky oboch tímov pred zápasom:




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist