Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan nestrelil ani gól a podľahol Viťazu rozdielom triedy! + video

Autor: Marián Masaryk  /   23. septembra 2017

Slovanu Bratislava nevyšiel úvodný zápas krátkeho moskovského výjazdu. Na ľade Viťazu neskóroval ani raz a prehral hladko 0:4.


Viťaz Moskovská oblasť – SLOVAN BRATISLAVA 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)


Góly: 23. Petrakov (Mankinen, Vyglazov), 23. Kulagin (Vorošilo), 42. Vyglazov (Švec-Rogovoj), 52. Kulagin (Petrakov)
Strely: 35-28 (8-7, 17-15, 10-6), Trestné minúty: 6-6 (2-0, 4-2, 0-4)


Slovan začal aktívnejšie a už po 85 sekundách hry si vybojoval prvú presilovku. Birukova v nej otestovali strelami Meszároš i Švarný, ale gól z toho nebol. V strede prvej tretiny sa zase zapotil Mazanec po strele Makejeva a dorážke Denežkina zblízka. Hrala sa vyrovnaná partia, no v 16. minúte mohli domáci viesť. Vorošilo však po prečíslení troch proti jednému netrafil bránu. O minútu neskôr mal zatiaľ najväčšiu šancu zápasu Kopeikin, ktorého dobrú strelu švihom spoza obrancu Mazanec zneškodnil. Pomer striel bol po 20 minútach takmer vyrovnaný.

Článok pokračuje pod reklamou


Viťaz mal skvelý úvod druhej tretiny, keď v 23. minúte strelil dva góly za 19 sekúnd. Najskôr Ivan Petrakov prekonal Mazanca nechytateľnou strelou spoza kruhu po tom, čo Vyglazov zobral za bránou puk Voráčkovi. Hneď z ďalšej akcie skóroval Alexander Kulagin, ktorý dorazil za Mazanca strelu Vorošila. Slovan následne párkrát zahrozil pred bránou Biriukova, ale ten odolal. Naopak, v 31. minúte mohli hostia opäť smolne inkasovať, keď sa puk odrazil od zadného mantinelu do bránkoviska. Mazanec však pohotovo zasiahol. O minútu neskôr vyrazili do úniku dvoch proti jednému Kašpar s Viedenským, ale nerozumeli si. Slovan hral vzápätí druhú presilovku, v ktorej Viedenský tesne minul odkrytú bránu.



Tretia tretina sa začala pri hre štyroch proti štyrom a domáci menej hráčov na ľade využili na zvýšenie náskoku už po 91 sekundách. Kozák stratil puk a po súboji so Švec-Rogovojom sa rútil sám na Mazanca Vyglazov, ktorý sa nemýlil a poslal Viťaz do vedenia 3:0. Slovan bol aktívnejší, ale góly strieľali len domáci. Štvrtý pridal v 52. minúte Kulagin, ktorého vysoká strela prešla Mazanecovi cez lapačku. Viťaz hral do konca duelu ešte dve presilovky, ale skóre sa už nezmenilo. Biriukov zastavil pri čistom konte všetkých 28 striel a jeho tím sa posunul na 8. miesto v Západnej konferencii. Slovan klesol na 12. pozíciu so ziskom 12 bodov z 13 zápasov sezóny.



Slovan odohrá druhý zápas aktuálneho krátkeho výjazdu v pondelok o 18:30 na ľade silného CSKA Moskva.


Zostava Viťazu: Biriukov (Saprykin) – Golovkov, Mozík, Katičev, Burström, Romanov, Lukin, Voronkov – Makejev, Nikulin, Denežkin (A) – Kopejkin (C), Horák, Švec-Rogovoj (A) – Vyglazov, Rissanen, Mankinen – Vorošilo, Petrakov, Kulagin – Gorochov


Zostava SLOVANA: Mazanec (Štěpánek) – Meszároš, Després, Smole?ák, Genoway, ?epík – Kozák, Voráček, Šťastný, Viedenský, Skalický – Švarný, Taimi, Hrnka, Mikúš, Buchtele – Bačík, Boldižár, Hlinka, Sádecký, Šerbatov

Štatistiky oboch tímov pred zápasom:




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist