Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan ukončil sériu prehier pred rekordne nízkou návštevou!

Autor: Marián Masaryk  /   27. septembra 2017

Slovan Bratislava zvládol domácu odvetu s Viťazom a po víťazstve 4:3 ukončil sériu troch prehier. Zaznamenal však rekordne nízku návštevnosť.


SLOVAN BRATISLAVA – Viťaz Moskovská oblasť 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Góly: 19. Švarný (Buchtele), 29. Hrnka (Smole?ák, Buchtele), 37. Hrnka (Barker, Ebert)(PP), 54. ?epík (Kašpar, Meszároš)(PP) – 16. Nikulin (Afinogenov), 24. Makejev (Mozík), 31. Afinogenov (Makejev)(PP)
Strely: 33-34 (15-16, 11-9, 7-9), Trestné minúty: 22-8 (0-0, 6-2, 16-6)

Slovan vyletel na súpera a od úvodu zasypával Saprykina strelami. Prvú väčšiu šancu mal vo 4. minúte, keď ?epík nabil prihrávkou spoza brány na strelu z prvej Kašparovi. V strede tretiny sa prvýkrát výraznejšie zapotil Štěpánek, ktorý zastavil tvrdý pokus Katičeva. V 16. minúte však už nemal šancu proti dvojici súperov, ktorá sa na neho rútila po chybnej rozohrávke Slovana. Alexander Nikulin po spolupráci s Afinogenovom pohodlne otvoril skóre. Afinogenovovi pritom tesne predtým museli pomôcť odísť z ľadu po kolízii s ?epíkom. Zakrátko prekonal českého brankára aj Katičev, ale Švarný stihol puk odpáliť, kým nebol celý za bránkovou čiarou. Práve Ivan Švarný si v 19. minúte pripravil pozíciu a presnou strelou zápästím z ľavého kruhu vyrovnal stav na 1:1.

Článok pokračuje pod reklamou



Viťaz vstúpil do druhej tretiny lepšie v 24. minúte druhýkrát v zápase viedol o gól. Alexej Makejev prenikol až do útočného pásma a presnou strelou spoza švihom obrancu prekonal Štěpánka. Slovanu sa opäť podaril pomerne rýchlo odpovedať. V 29. minúte Smole?ák našiel pred bránou v ideálnej pozícii Tomáša Hrnku, ktorý vyrovnal stav na 2:2. Dlho sa však domáci neradovali, pretože Viťaz využil hneď prvú presilovku na obnovenie náskoku. Po útočnom tlaku sa o to postaral Maxim Afinogenov, ktorý prekvapil Štěpánka zakončením spoza brány. Slovan odpovedal rovnakou mincou a potom, ako prežil ďalšie oslabenie, tretíkrát zmazal jednogólové manko. Recept na Saprykina našiel opäť Hrnka, ktorý šikovne tečoval Barkerovu tvrdú strelu od modrej čiary a zavŕšil štvorgólovú prestrelku v tretine.


V prvej polovici tretej tretiny mal Viťaz dve obrovské gólové šance, ale Štěpánke zlikvidoval samostatné úniky Švec-Rogovoja v 44. aj Kulagina v 48. minúte. Druhý menovaný ho pritom prekonal, ale nedokázal trafiť odkrytú bránu. Hostia za to neskôr pykali, pretože Slovan využil vyše minútovú presilovku o dvoch hráčov. Po prihrávke Kašpara zakončil gólovú akciu Michal ?epík a domáci prvýkrát v zápase viedli. Navyše, v 56. minúte prišli o Despresa, ktorý dostal okrem menšieho trestu aj vyšší za nešportové správanie. V 58. minúte mohol Petrakov vyrovnať, ale trafil iba tyčku. Následne sa pobil Švarný so Švec-Rogovojom. Viťaz to v závere skúsil bez brankára a zatlačil na Slovan, ale Štěpánek už neinkasoval a doviedol svoj tím k výhre 4:3. Predviedol 31 zákrokov, o dva viac ako Saprykin. Zápas sledovalo iba 5 758 divákov, čo je nový negatívny rekord.


Slovan ukončil sériu troch prehier celkovo a štyroch na vlastnom ľade. Druhý súboj z aktuálnej šesťzápasovej domácej série odohrá v nedeľu od 17:30 proti Spartaku Moskva. Po 15 dueloch sezóny má na konte stále iba štyri triumfy a 15 bodov, čo mu stačí na predposledné miesto v Západnej konferencii.


Zostava SLOVANA: Štěpánek (Mazanec) – Meszároš, Després, Kašpar, Genoway, ?epík – Barker, Ebert, Smole?ák, Hrnka, Buchtele – Švarný, Voráček, Skalický, Mikúš, Šťastný – Kozák, Boldižár, Hlinka, Sádecký, Hecl

Zostava Viťazu: Saprykin (Biriukov) – Golovkov, Mozík, Burström, Semionov (C), Katičev, Voronkov, Romanov – Makejev, Nikulin, Afinogenov (A) – Kopejkin (A), Horák, Švec-Rogovoj (A) – Vyglazov, Petrakov, Kulagin – Vorošilo, Jacenko, Pankov – Gorochov





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist