Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan prehral aj v Čeľabinsku, zlyhal v koncovke + video

Autor: Marián Masaryk  /   13. októbra 2017

Slovan Bratislava prehral aj druhý zápas akruálneho výjazdu na ľade Traktora Čeľabinsk. Z množstva šancí využil iba jednu a napokon prehral tesne 1:2. Nedarilo sa ani ďalším Slovákom v akcii.

Traktor Čeľabinsk – SLOVAN BRATISLAVA 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Góly: 15. Gynge (Szczechura, Polygalov)(PP), 26. Kručinin (Mamajev) – 17. Viedenský (Kašpar)(PP)
Strely: 36-32 (12-10, 13-13, 11-10), Trestné minúty: 8-12 (4-6, 2-4, 2-2)


Slovan vyletel na súpera a v prvých desiatich minútach bol jasne lepším tímom. Vytvoril si niekoľko sľubných gólových šancí, k čomu mu pomohla aj úvodná presilová hre, ale nedokázal ich premeniť. Trest prišiel v 15. minúte, keď prvú presilovku Traktora využil na otvárací gól nikým nestrážený Richard Gynge. Slovan sa však rýchlo spamätal a odpovedal rovnakou mincou v ďalšej početnej prevahe. Marek Viedenský dorazil puk v bránkovisku za Francouza a vyrovnal stav na 1:1. Čeľabinsk hral do prvej prestávky ešte dve presilovky a aj preto bol napokon o niečo strelecky aktívnejší.

Článok pokračuje pod reklamou


Druhú tretinu odštartoval lepšie aj vďaka dohrávanej presilovke Traktor, ktorý dlho kontroloval hru. Výsledkom bolo obnovenie jednogólového náskoku. V 25. minúte ešte Štěpánek podržal svoj tím pri tutovke Černikova, ale o minútu neskôr už nemal nárok proti presnej strele Alexeja Kručinina spoza obrancu. Domáci si vedenie 2:1 udržali až do konca tretiny napriek tomu, že Slovan sa postupne prebral. V 36. minúte najskôr trafil Meszároš tyčku a o pol minúty okradol Genowaya o vyrovnávajúci gól skvelým zákrokom Francouz. Skóre sa už nemenilo, aj keď záver tretiny odohrali oba tímy vo štvorici po vzájomnom vylúčení.

V tretej tretine sa Slovan márne snažil dobyť Francouzovu bránu. Najväčšiu šancu na vyrovnanie stavu mal v 45. minúte ?epík, ale na niekoľký pokus v zápase neuspel. Štěpánek sa najviac zapotil pri zakončení Šipina zo 46. minúty. Napokon predviedol 34 zákrokov, o tri viac ako jeho krajan v opačnej bráne. Nestačilo to však ani na zisk bodu, pretože Traktor si ustrážil výhru 2:1.

Gyngeho otvárací gól:

Predposledný tretí zápas aktuálneho výjazdu odohrá Slovan v pondelok v Magnitogorsku.


Zostava SLOVANA: Štěpánek (Mazanec) – Després, Ebert, Boychuk, Hrnka, Genoway – Bačík, Meszároš, Smole?ák, Mikúš, Buchtele – Švarný, Voráček, Kašpar, Viedenský, ?epík – Barker, Šťastný, Sádecký, Skalický

Zostava Čeľabinska: Francouz (Demčenko (A)) – A. Petrov, Kolcov, Višnevskij, Bailen, Mamajev, Borodkin, Nikitin – Jakuce?a (A), Rybakov, – , Szczechura, Gynge – Kručinin (C), Polygalov, Penkovskij – Kokujov, Šipin, Gubarev – Šolochov

ĎALŠÍ SLOV?CI V AKCII:

Kunlun si v závere prehral zápas v Astane

Čínsky Kunlun viedol ešte päť minút pred koncom zápasu v Astane 3:2, ale počas päťminútového oslabenia inkasoval a napokon prehral 3:4 po predĺžení. Po prvej tretine pritom prehrával 0:2 a stav otočil troma gólmi v druhej časti hry. Slovenský obranca Marek Ďaloga opäť nebodoval, ale odohral iba 10 minút a 23 sekúnd s jednou strelou na bránu.


Čajkovský nedohral duel proti CSKA

Jekaterinburg po triumfe nad Slovanom mal na lopate aj silné CSKA Moskva, ale mu doma nezobral ani bod. Viedol síce 1:0 a ešte po dvoch tretinách 2:1, ale nakoniec prehral 2:3. Rozhodol o tom v 55. minúte mladý Kirill Kaprizov. Slovenský zadák Michal Čajkovský stihol odohrať iba 4 minút a 42 sekúnd s bilanciou tri bodyčeky a blok. V strede zápasu totiž dostal 10-minútový osobné trest a po ?om už do hry nezasiahol.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist