Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan prišiel o náskok a podľahol konkurentovi v boji o play-off + video

Autor: Marián Masaryk  /   21. novembra 2017

Slovan Bratislava odohral svoj prvý zápas po týždni. Domácu sériu však odštartoval tesnou prehrou s tabuľkovým susedom. Viťazu podľahol 4:5 po predĺžení, aj keď viedol už o dva góly.


SLOVAN BRATISLAVA – Viťaz Moskovská oblasť 4:5 PP (3:1, 0:2, 1:1, 0:1)

Góly: 6. Viedenský (Kašpar, ?epík), 13. Boychuk (Ebert, Sersen), 20. Boychuk (Co. Genoway), 60. ?epík (Réway)(PP) – 15. Siomin (Kopejkin, Katičev), 28. Nikulin (Afinogenov), 37. Švec-Rogovoj (OS), 53. Kopejkin (A. Lazarev, Nikulin), 63. Rendulič (Afinogenov)(PP)
Strely: 27-29 (9-9, 8-7, 10-11, 0-2), Trestné minúty: 29-10 (4-2, 0-6, 25-2, 0-0)


Slovan mal dobrý vstup do zápasu a súpera zaskočil úvodným gólom už v 6. minúte. Strelil ho Marek Viedenský, ktorý zužitkoval prihrávku Kašpara spoza brány a nechytateľnou strelou prekonal Karhunena. Domáci neskôr ubránili prvé oslabenie a v 13. minúte udreli druhýkrát. Do vedenia 2:0 ich poslal Zach Boychuk, ktorý dorazil za fínskeho brankára ním tečovaný puk po strele Eberta. Zakrátko mohol Slovan viesť už o tri góly, ale Karhunena zachránila tyčka. V 15. minúte, navyše, Viťaz znížil stav, keď prečíslenie dvoch proti jednému úspešne zakončil Dmitrij Siomin. Oba tímy hrali v prvej tretine ešte po jednej presilovke, ale nevyužili ju. Boychuk však 20 sekúnd pred prestávkou zvýšil náskok Slovana na 3:1 ďalšou pohotovou dorážkou. Pomer striel na bránu bol vyrovnaný.

Článok pokračuje pod reklamou



Druhú tretinu začali lepšie hostia už so Saprykinom v bráne a v 28. minúte im bol odmenou za snahu kontaktný gól na 2:3. Vsietil ho Alexander Nikulin, ktorý prekonal Štěpánka podobne ako jeho spoluhráč v prvej tretine, presnou strelou zápästím. Slovan mohol následne obnoviť svoj náskok v dvoch presilovkách, vrátane polminútovej o dvoch hráčov, ale nedokázal ich využiť. Trest prišiel v 37. minúte, keď Arťom Švec-Rogovoj premenil únik vo vlastnom oslabení a vyrovnal stav na 3:3. Domáci mierne prestrieľali Viťaz, ale Saprykin si udržal čisté konto.


V tretej tretine sa Viťazu dokonca podarilo otočiť stav. Najskôr mu v 52. minúte po druhý raz v zápase pomohla tyčka a o minútu neskôr Alexej Kopeikin prekonal Štěpánka strelou z otočky zblízka. V 57. minúte mohol definitívne rozhodnúť Makejev, ale český brankár tentoraz podržal svoj tím. Slovan vzápätí prišiel o vylúčeného Despresa do konca duelu. V závere tretiny však fauloval aj hosťujúci hráč a domáci to skúsili s korčuliarom navyše. Viťaz tlaku neodolal a Michal ?epík vynútil predĺženie 12 sekúnd pred koncom po prihrávke Réwaya.


Slovan napokon získal iba bod, pretože v 63. minúte rozhodol o výhre Viťazu presnou strelou Borna Rendulič. Stihol to ešte v závere päťminútovej presilovky po vylúčení Despresa. Podmoskovský tím ukončil sériu štyroch prehier a upravil tohtosezónnu bilanciu so Slovanom na 2-1. V tabuľke Západnej konferencie vďaka tomu zostal pred ním o tri body na 11. mieste.

Eduard Zankovec, tréner Slovana: „Nezačali sme zle, výborná bola prvá tretina, v ktorej sme sa aj ujali vedenia. Nevyšli nám presilové hry, v ktorých malo prísť z našej strany rozhodnutie. Urobili sme chyby v defenzíve, dovolili súperovi streliť góly a zvíťaziť.“

Druhý zápas aktuálnej štvorzápasovej domácej série odohrá Slovan až v sobotu, keď privíta Chabarovsk.


Zostava SLOVANA: Štěpánek (Mazanec) – Ebert, Sersen (A), Meszároš (C), Bačík, Voráček, Barker, Després – ?epík, Viedenský, Kašpar (A) – Genoway, Boychuk, Réway – Skalický, Šťastný, Šerbatov – Mikúš, Hrnka, Sloboda


Zostava Viťazu: Karhunen (Saprykin) – Mozík, Golovkov, Pautov, Katičev, Gimajev, Voronkov, Lukin – Afinogenov (C), Nikulin, Makejev – Rendulič, Horák (A), Vyglazov – Lazarev, Siomin, Kopejkin (A) – Dvurečenskij, Švec-Rogovoj, Vorošilo – Gorochov





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist