Vyhľadávanie
Sumáre

Petrohrad vyhral prvý zápas KHL pod holým nebom! + video

Autor: Marián Masaryk  /   02. decembra 2017

KHL má za sebou historicky prvý zápas pod holým nebom. V sobotu sa v ?om stretli fínsky Jokerit a obhajca titulu z Petrohradu. Ten v helsinskom Kaisaniemi Parku pred 17 645 divákmi zvíťazil 4:3.


Jokerit Helsinki – SKA Petrohrad 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)


Góly: 11. Ikonen (Regin, Lauridsen), 27. Huhtala (Anttila, Jormakka), 56. Jensen (Lepistö)(PP) – 9. Kovaľčuk (Šipačov, Kalinin), 17, Koskiranta (Barabanov, Širokov), 38. Šipačov (Kovaľčuk, Gavrikov), 49. Kalinin (Gusev, Kovaľčuk)(PP)
Strely: 24-34 (4-13, 8-15, 12-6), Trestné minúty: 14-10 (2-0, 6-4, 6-6)


Petrohrad začal zápas aktívne a už do tretej minúty trafil dvakrát konštrukciu Rämovej brány. Najskôr zazvonila po strele Plotnikova, potom do nej namieril aj Tichonov. V 9. minúte sa hostia dočkali vedúceho gólu, keď Iľja Kovaľčuk vymietol pravý horný roh fínskej brány strelou zápästím z ľavého kruhu. SKA sa však tešilo iba presne dve minúty. Henri Ikonen totiž vyrovnal stav presnou strelou švihom z pravého kruhu. Náskok Petrohradu obnovil v 17. minúte Jarno Koskiranta zakončením zblízka. V prvej tretine SKA prestrieľalo súpera 13:4 a nevyužilo jednu presilovku.

Článok pokračuje pod reklamou


Kovaľčukov otvárací gól:

Koskirantov gól:

Jokeritu sa podarilo aj druhýkrát zmazať stratu. V 27. minúte vyrovnal skóre na 2:2 nepokrytý Tommi Huhtala strelou bez prípravy. Neskôr došlo aj k prvej menšej potýčke zápasu medzi Anttilom a Kalininom. Obaja dostali menší trest. Ďalšia šarvátka prišla v strede duelu a Petrohrad po nej hral druhú presilovku štyroch proti trom. Nevyužil ju, ale v 38. minúte ho poslal tretíkrát do vedenia Vadim Šipačov. Ten doťukol za Räma nahodený puk Kovaľčuka od mantinelu. Hostia mali opäť jasnú streleckú prevahu.

Šipačovov gól:

V tretej tretine bola hra vyrovnanejšia a Jokerit sa snažil opäť zmazať náskok súpera. V jej strede však ponúkol Petrohradu dlhú presilovku o dvoch hráčov, ktorú premenil na štvrtý gól Sergej Kalinin. Domáci ešte zabojovali a taktiež využili početnú výhodu na kontaktný gól v 56. minúte. V závere to skúsili v šestici bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo. Obhajca Gagarinovho pohára vyhral 4:3. Duel ukončila ďalšia hromadná strkanica. Kovaľčuk nazbieral tri body za gól a dve prihrávky, Mikko Koskinen predviedol 21 zákrokov.

Špeciálny zápas bol oslavou 10. výročia KHL, 50. výročia založenia klubu Jokerit Helsinki i 100. výročia príchodu hokejka do Fínska. Jokerit prehral aj druhý zápas po sérii štyroch výhier, kým SKA si predĺžilo víťaznú sériu na osem duelov. Už po 38 stretnutiach sezóny sa majster prehupol cez hranicu 100 bodov (102).


Zostava Jokeritu: Rämö (Zapolski) – Andersén, Lepistö (A), Kivistö, Gilroy, Rissanen, O. Lauridsen – H. Ikonen, Regin (C), N Jensen – Joensuu (A), Norman, Tolvanen – Jormakka, Pihlström, Palola – Huhtala, Niemi, Anttila – Mäki.


Zostava SKA: Koskinen (Korobjov) – Gavrikov, Vojnov, Chafizullin, Hersley, J. Jakovlev, Rundblad, Rykov – Kovaľčuk (C), Šipačov, Kalinin – N. Gusev, Prochorkin, S. Plotnikov (A) – Širokov (A), Koskiranta, Barabanov – Tichonov, Ketov

Pozri aj:
KHL čaká prvý zápas pod holým nebom!


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist