Vyhľadávanie
Sumáre

Čerepovec s Hudáčkom otočil zápas proti Slovanu, Čajkovský opäť bodoval!

Autor: Marián Masaryk  /   07. decembra 2017

Slovan Bratislava prehral aj tretí zápas na výjazde, keď neudržal náskok v Čerepovci s Júliusom Hudáčkom v bráne. Michal Čajkovský si predĺžil bodovú sériu a tešil sa z hladkej výhry.


Severstaľ Čerepovec – SLOVAN BRATISLAVA 5:3 (1:2, 1:1, 3:0)


Góly: 11. Rybin (Mazur, Ugarov), 35. Kagarlickij (Vasiliev, Černov)(OS), 53. Kagarlickij (Vasiliev, Jevsejenkov) (PP), 57. Bumagin (Kagarlickij, Jevsejenkov)(PP), 60. Rybin (Ugarov, Mereskin)(EN), 60. – 9. Hrnka (Skalický, Šerbatov), 19. Mikúš (Kašpar)(PP), 31. Viedenský (Kašpar, Barker)(PP)
Strely: 37-19 (13-6, 13-10, 11-3), Trestné minúty: 12-10 (4-2, 4-2, 4-6)


Severstaľ v prvej tretine prestrieľal Slovan viac ako dvojnásobne (13:6), ale na góly ju prehral 1:2. Hostia otvorili skóre v 9. minúte, keď prečíslenie dvoch proti jednému zakončil úspešne Tomáš Hrnka. Domáci vyrovnali už o 70 sekúnd, keď nepokrytý Maxim Rybin dorazil puk zblízka do odkrytej Štěpánkovej brány. Slovan hral neskôr dve presilové hry a tú druhú využil na obnovenie náskoku. Juraj Mikúš ho v 19. minúte poslal do vedenia 2:1, keď prekonal Hudáčka strelou z pravého kruhu.

Článok pokračuje pod reklamou


Druhá tretina sa skončila nerozhodným výsledkom, pričom oba tímy skórovali v špeciálnych formáciách. Čerepovec bol opäť o čosi strelecky aktívnejší, ale aj menej disciplinovaný. V strede zápasu to potrestal Marek Viedenský, ktorý pred koncom tretej presilovky Slovan zvýšil stav na 3:1. Dvojgólový náskok dlho nevydržal, pretože pri štvrtom oslabení domácich skóroval po individuálnej akcii Dmitrij Kagarlickij. Slovan neskôr tiež ubránil oslabenie a udržal si aspo? tesný náskok.

Slovan náskok neudržal a Čerepovec v tretej tretine otočil stav dvomi využitými presilovkami za štyri minúty. Na tretí a štvrtý gól ich premenili Kagarlickij s Alexom Bumaginom. V závere duelu poistil triumf 5:3 Rybi strelou do prázdnej brány. Hudáček čelil iba 19 strelám, kým na Štěpánka ich smerovalo 37. V poslednej tretine Slovan vystrelil na Hudáčka len trikrát a prehral aj tretí zápas na aktuálnom výjazde.


Eduard Zankovec, tréner Slovana: „Boli sme svedkami bojovného duelu, vyšli nám dve tretiny, po ktorých sme viedli o gól. Žiaľ, v záverečnej dvadsaťminútovke sa hra otočila. Súper dominoval, fyzicky nás prevýšil. Opäť sme sa nechali vylučovať, čo napokon aj rozhodlo celé stretnutie.“

Štvrtý duel na tripe odohrá Slovan v sobotu o 15:30 SEČ v Moskve na ľade Spartaka. Pokúsi sa v ?om ukončiť sériu troch prehier. Rovnakú vo štvrtok proti nemu pretrhli Čerepovec s Hudáčkom. Ten si zlepšil tohtosezónnu bilanciu na 15-14-4.


Zostava Čerepovca: J. HUD?ČEK (Magarilov) – Veriovkin, Jevsejenkov, Kalašnikov, Višnevskij, Masuhr, Vasiliev, Kudako – Kagarlickij (C), Černov, Bumagin – Rybin (A), Mereskov, Ugarov – Vovčenko, Trubačov (A), Mons – Monachov, Ščerbina, Kazakovcev – Geraskin


Zostava SLOVANA: Štěpánek (Sedláček) – Bačík, Meszároš, Réway, Boychuk, ?epík – Sersen, Voráček, Kašpar, Viedenský, Mikúš – Barker, Després, Buchtele, Šťastný, Genoway – Černý, Sherbatov, Hrnka, Skalický

OSTATNÍ SLOV?CI V AKCII:

Čajkovský opäť bodoval, jeho tím vyhral na nulu

Slovenský obranca Michal Čajkovský bodoval už v šiestom zápase po sebe. Vo štvrtok prispel ôsmou asistenciou a 15. bodom v 29. dueli sezóny k výhre Jekaterinburgu 4:0 na ľade Jugry. Odohral pri nej 16 a trištvrte minúty aj s jednou strelou, bodyčekom a štyrmi trestnými minútami.


Kunlun s ďalšou prehrou, Ďaloga bez bodu

Marek Ďaloga natiahol sériu bez bodu na 19 zápasov a jeho Kunlun prehral druhýkrát pod novým trénerom, tentoraz 2:4 vo Vladivostoku. Slovenský obranca odohral 15 a pol minút s mínusovým bodom a strelou. Čínsky klub znížil stav duelu z 0:3 na 2:3, ale napokon prehral 11 z posledných 12 a 17 z ostatných 20 zápasov. Aj preto už stráca na play-off 13 bodov.



Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Hudáček (CER) 16/19 (84,2 %) - - - - - - -
M. Čajkovský (JEK) 16:44 0 1 1 0 4 1 1
M. Ďaloga (KUN) 15:33 0 0 0 -1 0 1 0



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist