Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan prehral siedmy zápas v sérii!

Autor: Marián Masaryk  /   20. decembra 2017

Slovan Bratislava neukončil nepriaznivú sériu ani proti Lade Togliatti, predposlednému tímu Východnej konferencie. Bratský súboj Genowayovcov vyhral Charles, ktorý sa tešil z výhry 4:2.


SLOVAN BRATISLAVA – Lada Togliatti 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

Góly: 32. Després (Štěpánek)(PP), 52. Kašpar (?epík)(OS) – 30. Soin (Belousov, Bočarov)(PP), 37. Žuravľov (Strelcov), 51. Nesterov (Soin, Mastriukov), 60. Kapustin (Novotný)(EN)
Strely: 28-24 (10-2, 11-12, 7-10), Trestné minúty: 8-16 (2-2, 4-4, 2-10)


Slovan herne ovládol prvú tretinu a prestrieľal Ladu pomerom 10:2, ale Krasotkin si udržal čisté konto. Paradoxne, úvodná presilová hra domácemu tímu vôbec nevyšla. Neskôr si zahrali v početnej výhode aj hostia, ale Štěpánka v nej neohrozili. Jednu z dvoch striel na neho vyslal Charles Genoway, ktorý dnes oslavuje 31. narodeniny súbojom proti bratovi Colbymu.

Článok pokračuje pod reklamou


V druhej tretine videlo 6 462 divákov v Slovnaft Aréne tri góly, všetky v rozmedzí siedmich minút. Oba tímy najskôr zahodili jednu veľkú príležitosť a potom Lada využila druhú presilovku v zápase na otvorenie skóre. V 30. minúte prekonal Štěpánka úspešnou tečou Sergej Soin. Už o necelé dve minúty bolo vyrovnané, keď Simon Despres taktiež zužitkoval vylúčenie súpera. Asistenciu si pri jeho góle pripísal český brankár Slovana. Ten inkasoval druhýkrát v 37. minúte po prečíslení Togliatti dvoch proti jednému. Gólom na 2:1 ho zakončil Vladimir Žuravľov.


Hneď v úvode tretej tretiny mohol zvýšiť náskok Lady Kirillov, ale Štěpánek podržal svoj tím. V 51. minúte však už nemal nárok pri dorážke Alexandra Nesterova po ďalšom prečíslení hostí dvoch proti jednému. Slovan sa rýchlo spamätal a o 72 sekúnd strelil kontaktný gól na 2:3 Lukáš Kašpar po samostatnom úniku vo vlastnom oslabení. Na viac sa však už Slovan nezmohol a ani pri hre bez brankára nedokázal vyrovnať. Navyše, po zaváhaní Genowaya na modrej čiare spečatil výhru Togliatti 4:2 Kirill Kapustin. Záverečný osobný trest Nesterova už na výsledku nič nezmenil. Krasotkin prispel k ukončeniu série troch prehier Lady 22 zákrokmi.

Posledný tretí zápas aktuálnej domácej série odohrá Slovan v sobotu, de? pred Štedrým d?om, od 17:30 proti Jekaterinburgu so slovenským obrancom Michalom Čajkovským. Po siedmej prehre v sérii mu dýcha na chrbát posledná Riga, ktorá na? stráca iba dva body.


Zostava SLOVANA: Štěpánek (Sedláček) – Meszároš, Sersen, Boychuk, Genoway, Kašpar – Voráček, Švarný, Buchtele, Réway, Mikúš – Bačík, Ebert, Skalický, Sherbatov, ?epík – Després, Sloboda, Sádecký, Hecl

Zostava Lady: Krasotkin (Ivannikov) – Cha. Genoway, Ježov (A), Vorobiov, Ďakov, Kirillov, Kostromitin, Morenec – Harper, Novotný (A), Kapustin – Bočarov, Zernov, Belousov – Mastriukov, Soin (C), Nesterov – A. Strelcov, V. Strelcov, Žuravľov





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist