Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Ďaloga opustil Čínu. Vracia sa do českej ligy!

Autor: Marián Masaryk  /   03. januára 2018

Slovenský obranca Marek Ďaloga nepodával v prvej sezóne v čínskom Kunlune presvedčivé výkony. Pekingskému klubu došla trpezlivosť a ešte na Silvestra ho vykúpil zo zmluvy. Následne nabral smer Praha.


Dvadsaťosemročný Zvolenčan odohral za Red Star 34 zápasov, v ktorých nazbieral iba tri body za gól a dve prihrávky. Pridal k nim 10 trestných minút. Skóroval 25. septembra a odvtedy vôbec nebodoval. Asistencie si pripísal 28. augusta a 1. septembra v dvoch dueloch po sebe. Bola to jeho tretia sezóna v KHL po jednej v Kazani a ďalšej v Slovane Bratislava.

„Vraciam sa do prostredia, ktoré poznám a mám z toho veľkú radosť. Veľmi sa teším na návrat do Sparty,“ povedal Ďaloga pre web Sparty Praha, za ktorú hral už v sezóne 2014/15. V utorok sa pripojil k tímovému tréningu a sezónnu premiéru by v jeho drese mohol zažiť v stredu proti Třincu.

Článok pokračuje pod reklamou


Slovenský reprezentant presedel viacero zápasov Kunlunu na tribúne ako zdravý náhradník. Taktiež nebol spokojný s prostredím, ťažko si zvykal na miestny život a malý záujem o hokej. Tímu sa, navyše, po vla?ajšom výbornom vstupe do KHL (postúpil do play-off, pozn. red.) v tomto ročníku nedarí. Patrí mu až 11. mieste vo Východnej konferencii s 53 bodmi zo 44 duelov. Na postup stráca už 16 bodov.

„Stratili sme šancu na postup do play-off, takže som rád, že si predĺžim sezónu. Navyše, vraciam sa do Sparty, odkiaľ som odchádzal do KHL. Je to príjemný návrat. Som rád, že sa kluby dohodli a mohol som prísť. Teším sa a dúfam, že tímu pomôžem. Česku ligu som na diaľku sledoval a viem, že sa mu veľmi nedarí. Urobím všetko preto, aby sa to zmenilo,“ dodal Ďaloga.


Účastník troch majstrovstiev sveta má na konte 128 zápasov v českej Tipsport extralige aj v drese Pardubíc. Vyše 200 duelov odohral v slovenskej najvyššej súťaži, všetky za rodný Zvolen. Ďaloga je druhým Slovákom v tejto sezóne KHL, ktorý ligu opustil. Obranca Martin Štajnoch už koncom novembra odišiel z Jugry do Salzburgu z EBEL.

Pozri aj:
Ďaloga ukončil bezbodovú sériu víťazným gólom! + video
Čajkovský opäť skóroval, Ďaloga sa zranil! + video


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist