Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan ukončil víťaznú sériu Soči. Uspel tam prvýkrát po nájazdovom maratóne! + video

Autor: Marián Masaryk  /   17. januára 2018

Slovan Bratislava začal v stredu posledný výjazd tejto sezóny na ľade vo forme hrajúceho Soči, ktoré stále bojuje o play-off. Dramatický duel napokon vyhral 2:1 po nájazdoch.

Soči – SLOVAN BRATISLAVA 1:2 SN (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1)


Góly: 47. Collins (Jokipakka, Padakin)(PP) - 44. Hecl (Réway, Hrnka)(PP), rozh. SN Mikúš
Strely: 37-22 (10-5, 18-8, 7-6, 2-3), Trestné minúty: 4-26 (0-2, 2-6, 2-16, 0-2)


Prvá tretina nepriniesla veľa akcie a ani góly. Aj keď Soči prestrieľalo Slovan pomerom 10:5, bližšie ku gólu mali hostia. V 12. mal Sloboda pred sebou odkrytú bránu po strele Skalického, ale bezmocného Barulina nedokázal prekonať. V 17. minúte bol vylúčený Réway a domáci tím dostal prvú presilovkovú šancu. Štěpánek si však tiež udržal čisté konto.

Článok pokračuje pod reklamou


Ani v druhej tretine nevidelo vyše 6 000 divákov v Bolšoj Aréne žiaden gól. Soči bolo opäť oveľa strelecky aktívnejšie (18:8) a kontrolovalo hru. Hralo aj ďalšie tri presilové hry, no Štěpánek zostal neprekonaný. Po 40 minútach hry mal na konte už 28 zákrokov. V 28. minúte ho už po prečíslení domácich dvoch proti jednému prekonal Šmeľov, ale pomohla mu horná tyčka brány. Bolo to, paradoxne, pri jedinej presilovej hre Slovana v úvodných dvoch tretinách.

V záverečnej tretine začali v dejisku ZOH 2014 predsa padať aj góly, keď oba tímy zužitkovali po jednej presilovke. Najskôr išiel Slovan v 43. minúte do vedenia 1:0 zásluhou Mareka Hecla, ktorému peknou prihrávkou cez stred klzisk nabil na strelu z prvej Réway. Odpoveď Soči prišla o dve a pol minúty neskôr, keď Sean Collins zblízka prekonal Štěpánka po ukážkovej kombinácii. Domáci hrali do konca tretiny ešte dvakrát v početnej výhode, ale skóre sa už nemenilo.

V predĺžení hral Slovan bez Meszároša, ktorý dostal v závere tretej tretiny aj osobný trest za faul zozadu. Soči hralo ďalšiu presilovku, už ôsmu v zápase, ale väčšiu šancu na rozhodnutie si v nej nevypracovalo. Nasledovali preto samostatné nájazdy, v ktorých uspel ako jediný hráč Juraj Mikúš v šiestej sérii. Štěpánek prispel k výhre 2:1 36 zákrokmi a chytil aj všetkých šesť nájazdov súpera, aj keď O´Dell trafil pri poslednom pokuse tyčku. Potvrdil to až video rozhodca. Slovan vyhral v Soči vôbec prvýkrát na štvrtý pokus a vyrovnal si tohtosezónnu bilanciu v nájazdoch na 2-2. Ruský tím prišiel o sériu piatich výhier, no bodoval vo štvrtom zápase po sebe. Patrí mu šieste miesto v Západnej konferencii.


Druhý z piatich zápasov výjazdu odohrá Slovan v piatok v Kazani.


Zostava Soči: Barulin (Šikin) – Jokipakka, Blum, Polášek, Mamkin, Čmychov, Chomickij, Kuznecov – Lapenkov, Lugin, Collins – O'Dell, Padakin, Šmeľov – Tomilin, Točickij, Akmaldinov – Chlopotov, Starkov, Laričev – Ivanov


Zostava SLOVANA: Štěpánek (Sedláček) – Bačík, Meszároš, ?epík, Boychuk, Mikúš – Després, Černý, Hrnka, Viedenský, Genoway – Voráček, Hedera, Skalický, Sherbatov, Sloboda – Réway, Sádecký, Hecl - Baranov




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist