Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan uspel na ľade lídra Východnej konferencie! + video

Autor: Marián Masaryk  /   19. januára 2018

Slovan Bratislava vyhral aj druhý zápas posledného výjazdu sezóny. Na ľade lídra Východnej konferencie v Kazani zdolal domáci Ak Bars po ďalšom dobrom výkone 4:2.

Ak Bars Kaza? – SLOVAN BRATISLAVA 2:4 po II. tretine (1:1, 0:2, 1:1)


Góly: 12. Lukojanov (M. Gluchov), 50. Svitov (Markov) – 16. Sersen (PP), 35. Meszároš (?epík, Mikúš)(PP), 35. Hrnka, 41. Boychuk (?epík, Meszároš)
Strely: 36-22 (8-9, 10-7, 18-6), Trestné minúty: 12-35 (2-2, 6-6, 4-27)


Slovan v prvej tretine držal krok s favoritom zápasu. Strelecky bol dokonca o málo aktívnejší. Kaza? síce poslal v 12. minúte do vedenia Arťom Lukojanov, ale hostia odpovedali o necelých päť minút neskôr v ich prvej presilovej hre. Všetko, vrátane brankára Garipova, prepálil delovkou od modrej čiary Michal Sersen už po desiatich minútach od vylúčenia domáceho hráča. Keďže Slovan úvodnú presilovku Ak Bars ubránil, skóre bolo po 20 minútach vyrovnané 1:1.

Článok pokračuje pod reklamou


Otvárací gól Lukojanova:

Druhá tretina vyšla Slovanu nad očakávania dobre. Kaza? ho síce mierne prestrieľala, ale Štěpánek nepustil za chrbát ani jeden z desiatich pokusov. Naopak, Garipov inkasoval dvakrát za 38 sekúnd v 35. minúte. Andrej Meszároš najskôr využil v poradí tretiu presilovku Slovana v zápase už po 29 sekundách a poslal svoj tím prvýkrát do vedenia. Zakrátko zaskočil takmer 5 500 divákov v Kazani Tomáš Hrnka, ktorý zobral puk hviezdnemu Markovovi a pohotovým zakončením spoza brány prekvapil Garipova. Slovan ubránil aj ďalšie dve oslabenia a po 40 minútach viedol 3:1.

Slovan zaskočil Kaza? už po 27 sekundách tretej tretiny gólom na 4:2. Pri hre štyroch proti štyrom skóroval Zach Boychuk. Kaza? odvtedy na ľade dominovala a o desať minút neskôr dokázala znížiť stav zásluhou Alexandra Svitova. V 53. minúte hostia prišli o Šerbatova, ktorý bol vylúčený do konca zápasu za pichnutie súpera do slabín. Ak Bars však dlhú presilovku nevyužil a napriek streleckej prevahe 18:6 nepridala ďalšie góly. Štěpánek chytil spolu 34 striel a doviedol Slovan k výhre 4:2, tretej vonku v sérii. Kaza? prišla o sériu troch domácich výhier.

Slovan vyhral v Kazani tretí zo šiestich duelov a zlepšil si proti nej celkovú bilanciu v KHL na 6-5. Tretí zápas záverečného výjazdu v sezóne ho čaká v nedeľu už od 12:30 v Ufe.


Zostava Kazane: Garipov (Šaryčenkov) – Ľamkin, Ohtamaa, Manuchov, Markov (C), Batyršin, Tokranov (A), Sidorov – Lukojanov, Potapov, Gluchov (A) – Galijev, Lander, Klinkhammer – Azevedo, Tkačov, Sekáč – Burmistrov, Svitov, Glinkin


Zostava SLOVANA: Štepánek (Sedláček) – Meszároš (C), Sersen (A), Bačík, Després, Černý, Voráček, Hedera – ?epík, Boychuk, Mikúš – Genoway, Viedenský (A), Garbutt – Sloboda, Hrnka, Skalický – Hecl, Šerbatov, Réway – Sádecký




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist