Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan sa rozlúčil so sezónou víťazne, Hudáček je v play-off!

Autor: Marián Masaryk  /   01. marca 2018

Slovan Bratislava vo štvrtok ukončil jeho šiestu sezónu v KHL domácim víťazstvom 4:2 nad Minskom. Július Hudáček zase vychytal Čerepovcu postup do play-off!


SLOVAN BRATISLAVA – Dinamo Minsk 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Góly: 1. Garbutt (Boychuk), 7. Viedenský (Lamper, Meszároš), 34. Co. Genoway (Lamper, Garbutt), 60. Hecl – 3. Q. Howden (Skille, Fontaine), 53. Chenkel (Kitarov, Karaban)
Strely: 23-44, Trestné minúty: 42-14, Brankári Štěpánek – Enroth


Úvod zápasu vyšiel Slovanu skvelo, keď už po 24 sekundách hry otvoril skóre Ryan Garbutt. Netrvalo však dlho a Minsk stav vyrovnal, keď sa v tretej minúte presadil Quinton Howden. V siedmej minúte obnovil vedenie domácich Marek Viedenský a za stavu 2:1 sa odchádzalo aj do šatní.

Článok pokračuje pod reklamou


V prostrednej časti zápasu sa darilo Minsku viac zamestnávať domáceho brankára, tvoril si množstvo príležitostí. Gólovo však dvadsaťminútovka vyšla lepšie Bratislave, keď v 34. minúte zvýšil náskok na 3:1 Colby Genoway.

V tretej tretine sa Minsk snažil o kontaktný gól a ten sa podarilo streliť Kristianovi Chenkelovi. Hostia mali osem minút na zvrat, ale ten sa už nekonal a pri hre bez brankára sa do prázdnej brány trafil ešte Marek Hecl. Obranca Michal Sersen odohral svoj 300. zápas v KHL.


Slovan ukončil ročník na 12. mieste Západnej konferencie so ziskom 58 bodov. Po krátkej prestávke sa začnú v KHL boje o Gagarinov pohár. Slovenský hokej v nich budú zastupovať obranca Jekaterinburgu Michal Čajkovský a brankár Čerepovca Július Hudáček. Jeho tím dnes získal bod v Petrohrade, kým moskovské Dynamo podľahlo Spartaku. Hudáček zlikvidoval všetkých 29 striel a kapituloval až v nájazdoch.


Zostava SLOVANA: Štěpánek (Sedláček) – Sersen, Meszároš, Réway, Viedenský, Genoway – Després, Černý, Garbutt, Boychuk, Lamper – Švarný, Bačík, Skalický, Šťastný, Sloboda – Hedera, Hecl, Sádecký, Šerbatov


Zostava Minska: Enroth (Karnauchov) – Lisovec, Gragnani (A), Osipov, Korobov (A), Chenkel, Šinkevič, Znacharenko – Fontaine, Howden, Skille – Linglet, Kovyršin, Pavlovič (C) – Drozd, Volkov, Kitarov – Karaban, Ambrožejčik




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist