Vyhľadávanie
Sumáre

Hudáček nezabránil úvodnej prehre Čerepovca v Petrohrade + video

Autor: Marián Masaryk  /   04. marca 2018

V druhý de? tohtoročného play-off boli v akcii všetky tímy, vrátane jedného Slováka. Július Hudáček robil, čo mohol, ale ani jeho vyše 42 zákrokov neodvrátilo prehru Čerepovca 3:4 po predĺžení na ľade obhajcu titulu.

SKA Petrohrad – Severstaľ Čerepovec 4:3 PP (1:0, 0:2, 2:1, 1:0), stav série 1-0

Góly: Kovalčuk (Šipačov, Thoresen)(PP), 48. Vojnov (Kablukov, Širokov), 57. Šipačov (Kovalčuk), 68. Daciuk (Gusev, Belov)(PP) – 27. Kagarlickij (Černov), 36. Geraskin (Trubačov, Karlin), 60. Jašin (Kagarlickij, Černov)
Strely: 46-17 (14-6, 6-9, 16-1, 10-1), Trestné minúty: 0-24 (0-2, 0-2, 0-18, 0-2), Brankári: Koskinen – Hudáček


Petrohrad bol, podľa očakávaní, od úvodu lepším tímom a bolo len otázkou času, kedy Július Hudáček prvýkrát inkasuje. Stalo sa tak v 13. minúte pri úvodnej presilovej hre domácich, keď nemal nárok na dorážku úplne voľného Iľju Kovalčuka do odkrytej brány. Inak však slovenský brankár zastavil v prvej tretine 13 striel a predviedol aj niekoľko veľkých zákrokov. Stále držal Čerepovec v hre.

Článok pokračuje pod reklamou



V druhej tretine favorit poľavil a Severstaľ to využil. V 27. minúte vyrovnal stav na 1:1 presnou strelou Dmitrij Kagarlickij. Petrohrad si neskôr mohol obnoviť náskok v druhej presilovke, ale nepodarilo sa mu to. Navyše, len 20 sekúnd po jej skončení poslal hostí prvýkrát v zápase do vedenia Igor Geraskin pohotovým zakončením do rohu Koskinenovej brány. Gól musel odobriť video rozhodca. Fínsky gólman sa musel ešte obracať a len vďaka nemu SKA neinkasovalo viackrát. Hudáček čelil tentoraz iba šiestim strelám.


Petrohrad v tretej tretine doslova drvil súpera, ale skvelý Hudáček držal Čerepovec nad vodou. Napriek tomu nezabránil obratu z 1:2 na 3:2. Najskôr ho prekvapil Viačeslav Vojnov tvrdou strelou ku tyčke bez prípravy a štyri minúty pred koncom dueli priblížil domácich k výhre Vadim Šipačov. Oleg Jašin však v poslednej minúte po odvolaní Hudáčka z brány vynútil predĺženie perfektnou strelou zápästím z medzikružia. Severstaľ sa zbytočne oslabil ďalšími štyrmi vylúčeniami, vrátane toho za zlé striedanie 10 sekúnd pred koncom. Hráči SKA zasypali Hudáčka 16 strelami, kým Koskinen inkasoval z jedinej v závere tretiny!


Aj v nadstavenom čase Petrohrad dominoval a súperovi takmer nič nedovolil. Dohrávanú presilovku ešte nevyužil, ale ďalšou už nepohrdol. V 68. minúte ju premenil na víťazný gól šikovným zakončením spoza brány Pavel Daciuk. Domáci tím nemal ani jedného vylúčeného hráča, kým hostia siedmich! Hudáček predviedol 42 zákrokov, Koskinen čelil dokopy iba 17 strelám, po jednej v tretej tretine a predĺžení. Druhý zápas série je na programe už v pondelok opäť v Petrohrade.


Zostava Petrohradu: Koskinen (Šesťorkin) – Vojnov, Gavrikov, Hersley, Jakovlev, Zub, Belov, Gale?uk, Rykov – Kovaľčuk, Šipačov, Thoresen – Plotnikov, Daciuk, Gusev – Barabanov, Koskiranta, Širokov – Tichonov, Ketov, Kablukov


Zostava Čerepovca: HUD?ČEK (Artamkin) – Kornejev, Jevsejenkov, Mazur, Stasenko, Višněvskij, Kalašnikov, Verjovkin – Jašin, Kagarlickij, Černov – Vovčenko, Trubačov, Geraskin – Karlin, Rybin, Ugarov – Mereskin, Monachov, Stránský

Výsledky:

Západná konferencia:
Petrohrad – Čerepovec 4:3 PP (stav série 1-0)/Július Hudáček (CER)
CSKA Moskva – Spartak Moskva 6:0 (stav série 1-0)
Jokerit Helsinki – Soči 7:2 (stav série 1-1)
Jaroslavľ – Nižný Novgorod 2:1 (stav série 2-0)

Východná konferencia:
Kaza? – Chabarovsk 3:0 (stav série 1-0)
Ufa – Omsk 6:4 (stav série 1-0)
Čeľabinsk – Nižnekamsk 4:3 PP (stav série 1-0)
Jekaterinburg – Magnitogorsk 2:3 (stav série 0-1) /Michal Čajkovský (JEK) nehral


Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Hudáček (CER) 42/46 (91,3 %)



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist