Vyhľadávanie
Sumáre

Čajkovský sa rozlúčil so sezónou prehrou v Magnitogorsku + video

Autor: Marián Masaryk  /   12. marca 2018

V pondelok sa skončil ročník aj pre druhého Slováka v tohtoročnom play-off KHL. Tím Michala Čajkovského prehral šiesty zápas série v Magnitogorsku 1:3 a celú sériu pomerom 2-4.

Metalllurg Magnitogorsk – Avtomobilist Jekaterinburg 3:1 (0:0, 2:1, 1:0), konečný stav série 4-2

Góly: 22. Timkin (Denisov, Kokarev), 24. Moziakin (Wolski, Kovář), 60. Osala (EN) – 31. Milovzorov (Parenteau)
Strely: 26-28 (7-11, 13-3, 6-14), Trestné minúty: 6-4 (2-0, 0-4, 4-0), , Brankári: Košečkin – Kovář


V prvej tretine nevideli diváci v Magnitogorsku ani jeden gól, ale oba tímy predviedli niekoľko pekných akcií a vytvorili si gólové šance. Väčšinou sa hralo svižne z jednej strany na druhú. O niečo strelecky aktívnejší boli hostia, ktorí si v 17. minúte zahrali prvú presilovku v zápase. Michal Čajkovský v nej nebezpečne pálil z prvej, ale tesne minul Košečkinovu bránu. Na opačnej strane mal Jakub Kovář šťastie po strele Moziakina, ktorý trafil tyčku jeho brány. Magnitka oslabenie ubránila, a tak bol stav po 20 minútach hry bezgólový.

Článok pokračuje pod reklamou



Úvod druhej tretiny Jekaterinburgu nevyšiel a v rozmedzí necelých dvoch minút inkasoval hneď dvakrát. V 22. minúte otvoril skóre Jevgenij Timkin, ktorému nezabránil v gólovej dorážke ani Čajkovský. V 24. minúte už viedla Magnitka 2:0, keď zmätok pred Kovářom využil aj so šťastím Sergej Moziakin a dorazil puk do odkrytej brány za bezmocného českého gólmana. V strede duelu sa hosťom podarilo streliť kontaktný gól zásluhou Jegora Milovzorova, ktorý zakončil akciu s Parenteauom. Magnitka prestrieľala súpera pomerom 13:3 a hrala aj dve presilovky, ale náskok si už nezvýšila.


Avtomobilist bol v tretej tretine aktívnejší v snahe udržať sa v hre o postup, ale Košečkin už neinkasoval. Zastavil všetkých 14 striel, spolu 27 a doviedol Magnitku k výhre 3:1. Spečatil ju Oskar Osala strelou od prázdnej brány. Vla?ajší finalista postúpil už deviatykrát do druhého kola play-off KHL. Stretne sa v ?om s Čeľabinskom. Kovář čelil 26 strelám v jeho poslednom zápase sezóny. Čajkovský v ?om odohral takmer 20 minút ako tretí najvyťaženejší hráč tímu. Na konto si pripísal tri strely, tri bodyčeky a jeden blok.


Zostava Jekaterinburgu: Jakub Kovář (Sochackij) – Megalinskij, Alexej Vasilevskij, Timašov, ČAJKOVSKÝ, Liamin, Trjamkin, Mišarin – Krikunov, Kučerjavenko, Milovzorov – Torče?uk, Simakov, Česalin – Golyšev, Paré, Parenteau – Popov, Obidin, Garejev – Rassejkin

Zostava Magnitky: Košečkin (Zagidulin) – Lee, Biriukov, Denisov, Pivcakin, Bereglazov, Tereščenko, Dronov – Moziakin, Wolski, Jan Kovář – Šenfeld, Ellison, Čibisov – Kokarev, Timkin, Osala – Švyriov, Kaletnik, Platonov – Kazionov


Ostatné výsledky:

Východná konferencia:
Omsk – Ufa 3:2 (stav série 3-3)


Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Čajkovský (JEK) 19:49 0 0 0 0 0 3 3



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist