Vyhľadávanie
Reprezentácia

MS 2018: Slováci zdolali strieborných medailistov z Pjongčangu! (príprava)

Autor: Marián Masaryk  /   14. apríla 2018

Slovenskí hokejisti po týždni pokračujú v príprave na svetový šampionát v Dánsku. V sobotu začali vo Weißwasser dvojzápas s Nemeckom, neúspešným finalistom olympijského turnaja v Pjongčangu. Zdolali ho po nájazdoch.

Nemecko – SLOVENSKO 1:2 SN (0:0, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1)


Góly: 39. Krämmer (Uvira)(PP) – 44. Buc (Bondra, Svitana)
Strely: - (-), Trestné minúty: - (2-2, 6-2, 0-0, 0-2), Brankári: Niederberger - Godla


Slováci boli v prvej tretine aktívnejší a viackrát boli blízko k otváraciemu gólu. V 7. minúte Tomáš Mikúš nebezpečne pálil z medzikružia, ale Niederberger si s jeho strelou poradil. O dve minúty neskôr podržal Nemcov po individuálnej akcii Patrika Svitanu, ktorý sa natlačil až pred bránu súpera. V 12. minúte mal najväčšiu šancu v zápase Dávid Bondra, ale nedokázal doraziť za nemeckého brankára strelu Richarda Stehlíka. V 15. minúte si domáci zahrali prvú presilovku, no Godla nemusel urobiť žiaden veľký zákrok. V závere tretiny si vybojovali prvú početnú výhodu Slováci, ale predelila ju prestávka.

Článok pokračuje pod reklamou


Nemci boli v druhej tretine nedisciplinovaní a Slováci mali ideálnu príležitosť ísť do vedenia v 81-sekundovej presilovke o dvoch hráčov. Najväčšiu šancu v nej v 26. minúte spálil Mário Grman, ktorý trafil tyčku Niederbergerovej brány. V poradí štvrtú početnú výhodu mali Slováci v strede zápasu, ale ani tú nedokázali využiť. Ako sa to robí, im v závere tretiny ukázal domáci tím. Štyri sekundy pred vypršaním Valachovho trestu poslal Nemecko do vedenia 1:0 aj so šťastím Nicolas Krämmer. Puk si po jeho strele do brvna nevedomky zrazil do vlastnej brány Denis Godla.


Slovákom sa vyplatila aktivita až v úvode tretej tretiny, keď vyrovnal stav na 1:1 Dávid Buc po akcii s Bondrom a Svitanom, teda spoluhráčmi z tímu HK Poprad. Rozhodnutie mal pol minúty pred koncom na hokejke Mikúš, ale z dobrej pozície minul nemeckú bránu. Keďže skóre sa do konca riadneho hracieho času nezmenilo, nasledovalo predĺženie.

Už po 14 sekundách hry zachránil Slovensko Godla, ktorý po chybe Ďalogu zlikvidoval samostatný nájazd Piettu i dorážku Uviru. Potom Ďaloga fauloval a Nemci hrali presilovku. Nevyužili ju, ale v 65. minúte zavaril Slovákom Krištof, ktorý nedovolene zastavil Kammerera pri úniku a daroval mu trestné strieľanie. Nemec však netrafil bránu! Domáci mohli ľutovať, pretože Martin Bakoš ako jediný uspel v nájazdovej lotérii. V druhej sérii rozhodol o výhre Slovenska 2:1, prvej v treťom zápase prípravy.

Odvetu s Nemeckom odohrajú Slováci v nedeľu v Drážďanoch.

Pred zápasom v kabíne:


Zostava Nemecka: Niederberger (Strahlmeier) – Ebner, Zerressen, Nowak, Wagner, Bender, Bruckner, Sezemsky – Uvira, Höfflin, Krämmer – Muller, Pietta, Michaelis – Hafenrichter, Loibl, Kammerer – Schmölz, Danner

Zostava SLOVENSKA: Godla (Hrenák) - Čajkovský, Fehérváry - Ďaloga, Grman - Gernát, Stehlík - Valach, Trška - Miklík, Hovorka, Bakoš - Paulovič, Krištof, Mikúš - Bondra, Buc, Svitana - Nagy, Šimun, Kudrna

Príprava Slovenska na MS 2018 v Dánsku:

Nemecko – SLOVENSKO, 15. apríla, Drážďany (17:00)
SLOVENSKO – Lotyšsko, 20. apríla, Michalovce (17:00)
SLOVENSKO – Lotyšsko, 21. apríla, Poprad (17:00)
SLOVENSKO – Kórejská republika, 25. apríla, Piešťany (17:00)
SLOVENSKO – Francúzsko, 27. apríla, Nitra (17:00)
SLOVENSKO – Francúzsko, 28. apríla, Piešťany (17:00)

Program Slovenska na MS 2018 v Dánsku (Koda?):

Česko – SLOVENSKO, 5. mája
SLOVENSKO – Švajčiarsko, 6. mája
Rakúsko – SLOVENSKO, 8. mája
SLOVENSKO – Francúzsko, 10. mája
SLOVENSKO – Švédsko, 12. mája
Rusko – SLOVENSKO, 14. mája
Bielorusko – SLOVENSKO, 15. mája



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist