Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Hudáček zostáva v KHL. Sťahuje sa do Moskvy!

Autor: Marián Masaryk  /   04. mája 2018

Slovenský brankár Július Hudáček zažil vydarený prvý ročník v KHL. Napriek tomu, že Čerepovec doviedol do play-off a zahral si v Zápase hviezd, zmení pôsobisko. Jeho domovom sa stane Moskva.


Dvadsaťdeväťročný rodák zo Spišskej Novej Vsi si v budúcej sezóne oblečie dres Spartaka Moskva, s ktorým podpísal ročnú zmluvu platnú do 30. apríla 2019. Fanúšikovia v tradičnom ruskom klube sa tak môžu tešiť na jeho oslavy domácich víťazstiev, známe „Hudashow“.

Najužitočnejší hráč švédskej SHL zo sezóny 2014/15 odchytal za Severstaľ 48 zápasov základnej časti s bilanciou 23-18-6, úspešnosťou zákrokov 92 % a priemerom 2,24 inkasovaného gólu. Zaznamenal aj dve gólové prihrávky a päť čistých kônt. V play-off chytal vo všetkých štyroch dueloch proti Petrohradu, ktorý jeho tím vyradil v prvom kole najrýchlejším možným spôsobom.

Článok pokračuje pod reklamou


„V Čerepovci sa mi páčilo a chcel som s ním predĺžiť spoluprácu, ale cítil som, že potrebujem zmenu. Chcel by som sa však poďakovať fanúšikom v Čerepovci za ich neuveriteľnú podporu. Viem, že Spartak je legendárny klub, ktorý priniesol množstvo talentovaných hráčov a štyrikrát sa stal ruským šampiónom. Je to pre m?a nová výzva a i veľká motivácia,“ povedal Hudáček pre oficiálny web Spartaka.

Reprezentant Slovenska na troch majstrovstvách sveta neplánuje ani v novom tíme prestať s jeho víťaznými oslavami pre divákov. „Mal by som to najskôr prebrať s trénerom a vedením klubu. Dôležité je, aby neboli proti, ďalej sa uvidí.“

Hudáček už má za sebou pôsobenie v štyroch rôznych krajinách. Chytal za Košice v domácej najvyššej súťaži, s kde vyhral tri tituly majstra Slovenska po sebe v rokoch 2009 až 2011. V roku 2012 sa tešil zo striebra na MS, aj keď na nich nechytal. Zahral si aj za české Pardubice a švédske tímy Örebro a Frölundu v SHL. V KHL absolvoval aj jeden duel za Novosibirsk.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist