Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan vyhral vonku prvýkrát v sezóne. Uspel vo Vladivostoku s debutantom Hovorkom

Autor: Marián Masaryk  /   21. septembra 2018

Slovan Bratislava v piatok ukončil sériu prehier na ľadoch súperov a tešil sa z prvého triumfu vonku v sezóne. Vo Vladivostoku, v drese ktorého debutoval v KHL slovenský útočník Marek Hovorka, vyhral 5:4.

Admiral Vladivostok – SLOVAN BRATISLAVA 4:5 (2:1, 1:3, 1:1)


Góly: 2. Djakov (A. Strelcov, Černikov), 5. Černikov (V. Strelcov, A. Strelcov), 23. Konkov (Butuzov), 52. Vicharev (Konkov, Butuzov)(PP) – 7. Schaus (Bačík, Lunter), 24. Sukeľ (Červený, Chipchura), 33. Taffe (Virta, ?epík), 37. Taffe (Gelinas, Rau)(PP), 53. ?epík (Grman, Virta)
Strely: 32-39 (8-21, 14-14, 10-5), Trestné minúty: 2-8 (0-0, 2-2, 0-6)
Brankári: Serebriakov - Štěpánek


Slovan bol od začiatku aktívnejší, ale inkasoval dva rýchle góly v prvých piatich minútach. Už po 98 sekundách hry otvoril skóre Kirill Djakov a na 2:0 zvýšil náskok Admiralu v 5. minúte Alexander Černikov. Tréner Slovana Vladimír Orzságh si zobral oddychový čas, ktorý hráčom pomohol. V 7. minúte totiž Nick Schaus strelil kontaktný gól na 1:2 po akcii tretieho útoku. Hostia mali obrovskú hernú prevahu, veď do stredu prvej tretiny prestrieľali súpera 14:3. Serebriakov napokon čelil až 21 strelám a predviedol niekoľko veľkých zákrokov. Najmä vďaka nemu Admiral vyhral úvodnú tretinu vo Fetisovovej aréne. Na dva góly potreboval iba osem striel. Debutant Hovorka odohral šesť striedaní (3:06).

Článok pokračuje pod reklamou


Ani úvod druhej tretiny Slovanu nevyšiel. V 23. minúte obnovil dvojgólový náskok domácich Sergej Konkov. Hostia sa však rýchlo spamätali a o 42 sekúnd znížil stav na 2:3 Matúš Sukeľ. V strede zápasu hral Slovan prvýkrát v oslabení, no ubránil sa o minútu neskôr opäť skóroval. Jeff Taffe vyrovnal stav na 3:3. Čo sa predtým nepodarilo Admiralu, dokázal Slovan. V 37. minúte Taffe využil jeho prvú presilovú hru a druhým gólom za štyri minúty otočil skóre na 4:3. Pomer striel bol tentoraz vyrovnaný, no kým Štěpánek kryl 13 striel, Serebriakov inkasoval trikrát zo 14 pokusov. Hovorka odohral v tretine iba päť striedaní (2:19), ale už absolvoval aj štyri vhadzovania. Vyhral jedno.

V tretej tretine už bol aktívnejší Admiral, pričom Slovan takmer do jej polovice ani nevystrelil na Serebriakova. Potom daroval súperovi druhú presilovku zlým striedaním a Denis Vicharev štyri sekundy pred jej koncom vyrovnal stav na 4:4. Admiral sa dlho netešil, lebo o 84 sekúnd neskôr poslal Slovan do vedenia 5:4 Michal ?epík. Jeho piaty gól v tomto týždni bol napokon víťazný. Admiral už nedokázal vyrovnať ani s odvolaným brankárom. Serebriakov napokon čelil 39 strelám, kým Štěpánek prispel k výhre 28 zákrokmi.

Hovorka odohral v tretej tretine osem striedaní, najviac v jeho premiérovom zápase za Admiral i v KHL. Jeho celkový čas na ľade bol 10 minút a 27 sekúnd. Zaznamenal jednu strelu a na vhadzovaniach mal úspešnosť 25 % (1/4). Slovan na siedmy pokus zvíťazil na ľade súpera a ukončil sériu troch prehier. Dostal sa vďaka tomu na ôsme miesto v Západnej konferencii s ôsmimi bodmi.

Zostava Admiralu: Serebriakov (Krasotkin) – Miščenko, Antropov, Ugolnikov, Taratunin, Tatalin, Ďjakov, Karmaškov – Konkov, Vicharev, Butuzov – Černikov, V. Strelcov, A. Strelcov – Glazačev, Voronin, Polák – Zajcev – Zajcev, HOVORKA, Koroľov – Sirotkin


Zostava SLOVANA: Štěpánek (Čiliak) – Sersen, Gelinas, Grman, Klok, Schaus, Bačik, Baranov, Jánošík – ?epík, Taffe, Virta – Sukeľ, Rau, Červený – Lamper, Chipchura, Lunter – Liška, Šimun, Hrnka


Predzápasové štatistiky:




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist