Vyhľadávanie
Správy

Kunlun priviedol posilu, Sibir sa zbavil jedného hráča

Autor: Marián Masaryk  /   28. septembra 2018

Tím Red Star Kunlun vo štvrtok oznámil príchod skúseného útočníka, kým Novosibirsk sa s jedným rozlúčil. Taktiež sa udiala hráčska výmena medzi dvomi mužstvami KHL.

Do Pekingu pricestuje kazašský útočník Martin St. Pierre, ktorý hral v posledných troch sezónach za Astanu. Minulý ročník ukončil vo Vladivostoku, no v KHL už hral aj za Nižnekamsk. V 214 zápasoch nazbieral 118 bodov.

Tridsaťpäťročný rodák z Ottawy má na konte aj 39 duelov v zámorskej NHL v dresoch troch tímov. Pôsobil tiež vo fínskej Liige, švajčiarskej NLA a rakúskej EBEL, kde sa v roku 2011 tešil z titulu so Salzburgom.

Článok pokračuje pod reklamou



Sibir už nepočíta so službami 32-ročného útočníka Envera Lisina, ktorého zapísal na waiver listinu. Moskovský rodák hral posledné tri roky za Ufu, pričom za Novosibirsk odohral v tej aktuálnej 10 zápasov so ziskom štyroch asistencií. V KHL absolvoval rovných 400 duelov aj za CSKA Moskva, Vladivostok a Magnitogorsk. Dvakrát si zahral v Zápase hviezd.

Lisin si vyskúšal aj NHL, v ktorej odohral 135 stretnutí za New York Rangers a Phoenix Coyotes. Niekdajší ruský majster má na konte jednu zlatú a dve strieborné medaily z juniorských majstrovstiev sveta.


Nižnekamsk a Kaza? si vymenili hráčov

Neftechimik získal 24-ročného útočníka Pavla Padakina, s ktorým hneď podpísal zmluvu. Obhajca titulu z Kazane za neho dostal dvojicu útočníkov Razata Timirova a Islama Chasanova.

Padakin má za sebou prvé dve sezóny v KHL, ktoré odohral v Soči. V 105 zápasoch nazbieral 43 bodov, pričom tento rok si užil aj Zápas hviezd. Devätnásťročný Timirov ani rovnako starý Chasanov ešte v KHL nehrali. Obaja zatiaľ pôsobili iba v juniorskej MHL a vo VHL, kam smerovali hneď po výmene.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist