Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan otočil zápas v Omsku. Vyhral po predĺžení! + video

Autor: Marián Masaryk  /   11. októbra 2018

Slovan Bratislava zdolal aj druhý sibírsky tím. Aj keď po prvej tretine prehrával, dokázal otočiť stav a zvíťaziť po predĺžení. Omsk si vylámal zuby na brankárovi Čiliakovi.


Avangard Omsk – SLOVAN BRATISLAVA 2:3 PP (2:1, 0:0, 0:1, 0:1)


Góly: 4. Versteeg (Franson, Petrov), 19. Čudinov (Versteeg)(PP) – 8. Lunter (Sukeľ, Lamper), 59. ?epík (Bailey, Gelinas), 63. Lamper (Červený)
Strely: 43-26 (17-9, 10-7, 15-8, 1-2), Trestné minúty: 2-6 (2-4, 0-2, 0-0, 0-0)
Brankári: Murygin - Čiliak


Omsk v prvej tretine podľa očakávaní herne dominoval a Čiliaka zasypal 17 strelami. Raz mu pomohla tyčka, vychytal aj niekoľko čistých šancí. Inkasoval však už vo štvrtej minúte, keď ho nchytateľnou tečou Fransonovej strely prekonal Kris Versteeg. Slovan hral potom prvú presilovku a tesne po nej dokázal vyrovnať. Murygina prekonal zblízka Mário Lunter. Omsk potom poriadne zatlačil súpera a vybojoval si aj dve presilovky. Tú druhú využil v 19. minúte na vedúci gól Maxim Čudinov tvrdou strelou z pravého kruhu. Avangard vyhral tretinu 2:1, no mohol streliť oveľa viac gólov.

Článok pokračuje pod reklamou






V druhej tretine už gól nepadol a diváci nevideli toľko akcie ako v prvej. Omsk bol opäť o čosi aktívnejší, no nevyužil možnosť zvýšiť si náskok v tretej presilovke. V záverečnej časti hry sa hralo bez vylúčení. Aj napriek takmer dvojnásobnej streleckej prevahe Avangard nepridal ďalší gól. Naopak, Michal ?epík v 59. minúte vyrovnal stav na 2:2 a Patrik Lamper v tretej minúte predĺženia rozhodol o výhre Slovana 3:2. Marek Čiliak k nej pomohol 41 zákrokmi. Alexej Murygin čelil 26 strelám.





Slovan sa po druhej výhre v rade odlepil z dna Západnej konferencie. S 12 bodmi zo 17 zápasov mu už patrí 11. miesto o dva body pred Minskom, ktorý však má dva duely k dobru. Slovanistov bude po prestávke čakať trojzápasová domáca séria proti tímom z východu. V nedeľu privíta Kunlun, v utorok Vladivostok a vo štvrtok Chabarovsk.

Zaujímavé momenty zo zápasu:


aktualizujeme...

Zostava Omska: Murygin (Bobkov) – Medvedev (C), Pokka, Čudinov, Jemelin, Martynov, Franson – Michejev (A), Zernov, Širokov – Semionov, Manukian, Talbot (A) – Galimov, Fisenko, Košeľov – Zaseda, Versteeg, Desharnais – Petrov, Samochvalov


Zostava Slovana: Čiliak (Štěpánek) – Sersen (C), Gélinas, Grman, Meszároš (A), Jánošík, Klok, Bačík, Švarný – ?epík (A), Virta, Taffe – Červený, Sukeľ, Liška – Lamper, Bailey, Lunter – Baranov, Rau, Chipchura





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist