Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan zdolal Novosibirsk a ukončil sériu prehier! + video

Autor: Marián Masaryk  /   01. novembra 2018

Slovan Bratislava po dvoch tretinách prehrával, ale dokázal otočiť zápas proti najslabšiemu tímu súťaže. Vďaka dvom využitým presilovkám začal domácu sériu triumfom 3:2 nad Novosibirskom.

SLOVAN BRATISLAVA – Sibir Novosibirsk 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

Góly: 11. Rau (Chipchura, Meszároš), 53. ?epík (Taffe)(PP), 55. Rau (?epík, Červený)(PP) – 24. Loginov (Alexejev, Pešechonov), 27. Komarov (Zyrianov)
Strely: 26-30 (9-16, 11-7, 6-7), Trestné minúty: 2-10 (2-2, 0-4, 0-4)
Brankári: Čiliak – Taylor


Prvá tretina priniesla jediný gól a na radosť fanúšikov v Bratislave ho strelil Slovan. Bol to jeho prvý presný zásah po šiestich tretinách. V 11. minúte otvoril skóre Chad Rau, ktorý prekonal Taylora pohotovou strelou z pravého kruhu. Novosibirsk bol strelecký aktívnejší, ale Marek Čiliak zastavil všetkých 16 striel. Vyznamenal sa najmä pri dorážke Sajustova vo štvrtej minúte a po strele Loginova pri presilovej hre hostí v poslednej minúte tretiny. Slovan taktiež nevyužil svoju prvú početnú výhodu.

Článok pokračuje pod reklamou



V druhej tretine bol síce Slovan aktívnejší, ale prehral ju 0:2 vďaka dvom nešťastným situáciám. V 24. minúte Čiliak pustil za chrbát strelu Alexandra Ligonova takmer od stredovej čiary a o necelé tri minúty poslal Sibir do vedenia 2:1 Viktor Komarov po veľkej chybe domácej obrany v rozohrávke. Slovan hral neskôr dve presilovky, pričom tú druhú predelila prestávka. Danny Taylor chytil všetkých 11 striel v tretine, pričom sa zaskvel pri zakončeniach ?epíka, Grmana či Slobodu. Čiliak inkasoval dvakrát zo siedmich striel.

Gól Loginova zo stredu klziska:

V tretej tretine Slovan zabral a vďaka dvom využitým presilovkám po sebe sa mu podarilo otočiť stav. V 54. minúte vyrovnal stav na 2:2 tvrdou strelou z prvej Michal ?epík a o 82 sekúnd neskôr poslal Slovan do vedenia 3:2 druhým gólom v zápase Rau po prihrávke pred bránu práve od ?epíka. Práve tento gól bol napokon víťazný, keďže Sibir už nedokázal ani vynútiť predĺženie pri záverečnej hre bez brankára. Čiliak prispel k ukončeniu série štyroch prehier 28 zákrokmi, Taylor ich urobil 23. Sibir prehral tretí zápas po sebe.

Rau a jeho víťazný gól:

Slovan zostal v tabuľke Západnej konferencie na 10. mieste s 20 bodmi z 25 duelov. Druhý súboj z domácej série odohrá v sobotu proti Jaroslavli.

Zostava SLOVANA: Čiliak (Štěpánek) – Gélinas, Sersen (C), Grman, Meszároš (A), Bačík, Švarný, Jánošík – ?epík (A), Taffe, Červený – Liška, Sukeľ, Lunter – Lamper, Hrnka, Sloboda – Rau, Chipchura, Bailey


Zostava Sibiru: Taylor (Krasikov) – Alexejev (A), Loginov, Demidov, Piganovič (C), Ignatovič, Naumov, Morozov, Savčenko – Šarov, Brulé, Peltola (A) – Michajlov, Sajustov, Kazakov – Zyrianov, Romancev, Pervušin – Tkačenko, Komarov, Pešechonov





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist