Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan v poslednom zápase pred prestávkou tesne podľahol Astane

Autor: Marián Masaryk  /   05. novembra 2018

Slovan Bratislava odohral v pondelok posledný zápas domácej série aj celkovo pred reprezentačnou prestávkou. Astane už síce strelil gól, ale favorizované kazašské mužstvo napokon zvíťazilo 2:1.

SLOVAN BRATISLAVA – Barys Astana 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)


Góly: 21. Červený (?epík) – 27. Michajlis (Petersson, Dietz)(PP), 31. Grents
Strely: 23-34 (4-3, 9-14, 10-17), Trestné minúty: 10-6 (0-2, 10-4, 0-0)
Brankári: Čiliak - Hrachovina


Prvá tretina nepriniesla veľa hokejového umenia. Obaja brankári nemali veľa práce a tímy si nevypracovali väčšie gólové príležitosti. Čiliak musel urobiť iba tri zákroky, jeho náprotivok Hrachovina len o jeden viac. Čech sa najviac zapotil v závere tretiny, keď si Slovan vybojoval prvú presilovú hru. Gól z nej však nevyťažil.

Článok pokračuje pod reklamou



Druhá tretina priniesla podstatne viac vzrušenia než prvá a čo je dôležité, aj góly. Slovan išiel do vedenia 1:0 už po 48 sekundách hry, keď Rudolf Červený zužitkoval exhibičnú prihrávku ?epíka a prekonal Hrachovinu. Viac ich však už nepridal. Naopak, v 27. minúte Astana premenila presilovú hru o dvoch hráčov na vyrovnávajúci gól. Postaral sa o? pohotovým zakončením Nikita Michajlis. O necelé štyri minúty už hostia viedli 2:1 po fatálnej chybe Meszároša, ktorý nechtiac prihral puk rovno Dmitrijovi Grencovi, ktorý presnou strelou z medzikružia prekonal Čiliaka. Barys bol v tretine strelecky aktívnejší a k obratu mu pomohlo aj päť vylúčení domácich hráčov.


V tretej tretine Barys herne dominoval a mal viacero šancí na zvýšenie náskoku. Čiliak však zastavil všetkých 17 striel a držal Slovan v hre o vyrovnanie. To sa mu napokon nepodarilo, a tak prehral 1:2. Slovenský brankár opustil duel s 33 zákrokmi, kým jeho český konkurent predviedol 22 zákrokov. Astana zdolala Slovan aj v druhom vzájomnom súboji v sezóne. V hlavnom meste Kazachstanu vyhrala 7. októbra 3:0.

Najbližší zápas odohrá Slovan až 13. novembra na ľade obhajcu titulu v Kazani.

Zostava Slovana: Čiliak (Štěpánek) – Sersen (C), Gelinas, Meszároš (A), Grman, Švarný, Bačík, Jánošík – Červený, Taffe, ?epík (A) – Lunter, Sukeľ, Jeglič – Liška, Chipchura, Hrnka – Lamper, Bailey, Rau


Zostava Astany: Hrachovina (H. Karlsson) – Dallman (A), Blacker, Dietz, Orechov, Makljukov, Klimontov, M. Semjonov, Polochov – Frattin, Boyd, Bochenski (C) – Petersson, Cormier, Starčenko – Michajlis, Valk, Ševčenko – Grents, Sagadejev, Akolzin





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist