Vyhľadávanie
Reprezentácia

Švajčiarsky pohár: Slovensko tesne podľahlo ruskému béčku

Autor: Marián Masaryk  /   13. decembra 2018

Slovenskí hokejoví reprezentanti odohrali vo štvrtok prvý zápas na tohtoročnom Švajčiarskom pohári. Stretli sa v Luzerne s B tímom Ruska, ktorému podľahli tesne 1:2.

SLOVENSKO – Rusko B 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Góly: 40. Chovan (Lantoši) – 40. Provolnev (Fjdorov), 55. Chochlačov
Strely: -, Trestné minúty: 6-6
Brankári: Košarišťan – Konovalov


Slovensko hralo s olympijským výberom Ruska pomerne vyrovnanú partiu. Prvý gól videli diváci až v závere druhej tretiny, keď skórovali obe mužstvá. Najskôr poslal Rusov do vedenia 1:0 Vladislav Provolnev, ale už o 16 sekúnd vyrovnal stav na 1:1 svojím prvým reprezentačným gólom Martin Chovan. O osude zápasu rozhodol päť a pol minúty pred koncom Alexander Chochlačov. Slovenský brankár Andrej Košarišťan podal výborný výkon a chytil vychytal Rusov vo viacerých veľkých šanciach. Jeho náprotivok Iľja Konovalov mal menej práce, ale tiež významne prispel k výhre.

Článok pokračuje pod reklamou




Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili Košarišťana a Provolneva. Slováci si zahrajú na turnaji o tretie miesto s porazeným tímom zo súboja medzi domácom Švajčiarskom a Rakúskom.

Zostava Slovenska: Košarišťan – Rosandič, Mart. Chovan, Ďaloga, Baranka (A), Gra?ák (C), Štajnoch, Koch, Malec – Lantoši, L. Hudáček, Puliš – Štrauch, Kytnár (A), Mich. Chovan – Buček, Šťastný, Tybor – Šoltés, Rapáč, Hecl



Zostava Ruska: Konovalov – Zemčjonok, Demidov, Zub, Bereglazov, Rafikov, Provolnev, Abrosimov, Šaripzjanov – Michejev, Žernov, Kručinin – Čibisov, Maľcev, Burdasov – Chochlačov, Alexejev, Fjdorov – Li, Iľjin, Žafjarov




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist