Vyhľadávanie
Reprezentácia

Švajčiarsky pohár: Slováci rozobrali Rakúšanov a skončili tretí

Autor: Marián Masaryk  /   14. decembra 2018

Slovenskí hokejisti zvládli druhý zápas na tohtoročnom Švajčiarskom pohári na výbornú. Rakúšanov zdolali vysoko 6:1 a vybojovali si konečné tretie miesto na turnaji.


SLOVENSKO – Rakúsko 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)

Góly: 20. Hudáček (Chovan Michal), 22. Puliš (Hudáček), 24. Ďaloga (Hudáček), 35. Tybor (Hecl), 44. Ďaloga (Malec, Buček), 45. Buček (Tybor) – 33. Schneider (Kainz)
Strely: -, Trestné minúty: 18-16
Brankári: Godla – Kickert


Slováci bol v celom zápase lepším tímom, aj keď na prvý gól sa čakalo až do záveru prvej tretiny. Pol minúty pred jej koncom otvoril skóre Libor Hudáček. V úvode druhej tretiny pridalo Slovensko ďalšie dva góly za dve a pol minúty zásluhou Radovana Puliša a Mareka Ďalogu. V strede duelu Denis Godla chytil Zwergerovi trestné strieľanie, ale v 33. minúte ho prekonal Peter Schneider, jediný úspešný strelec Rakúska. Už po 82 sekundách však obnovil trojgólový náskok Slovenska Radoslav Tybor a v úvode tretej tretiny inkasoval David Kickert ešte dva góly za 95 sekúnd. Ďaloga druhým gólom v zápase zvýšil stav na 5:1 a Samuel Buček uzavrel skóre svojím prvým reprezentačným gólom na konečných 6:1. Záver duelu poznačilo množstvo vylúčení, po ktorých hrali Slováci dlho v trojici. Rakúšania však nevyužili ani jednu dvojnásobnú presilovku a prehrali 26. z doterajších 34 vzájomných súbojov so Slovákmi.

Článok pokračuje pod reklamou


Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili Andreja Šťastného a Stefana Ulmera. O celkové prvenstvo si zahrajú domáci Švajčiari s olympijským výberom Ruska.

Zostava SLOVENSKA: Godla – Baranka, Ďaloga, Chovan Martin, Rosandič, Štajnoch, Gra?ák (C), Malec, Koch – Štrauch, Kytnár, Chovan Michal – Lantoši, Hudáček, Puliš – Buček, Šťastný, Tybor – Šoltés, Hecl



Zostava Rakúska: Kickert – Schlacher, Strong, Peter, Unterweger, Ulmer, Wolf, Kragl, Lindner – Kristler, Brucker, Lebler – Schneider, Kainz, Ganahl (C) – Hofer, Haudum, Zwerger – Macierzynski, Obrist, Richter




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist