Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Meszároš po 12. prehre Slovana v sérii: Čo na to povedať? + video

Autor: Marián Masaryk  /   21. decembra 2018

Bratislavský Slovan mal štvrtkový zápas v Minsku dobre rozohraný, ale opäť mu nevyšiel záver a prehral 1:2. Zopakoval rovnaké chyby, aké urobil vo viacerých dueloch počas dlhej negatívnej série.


Slovanistov poslal do vedenia 1:0 už v ôsmej minúte Chad Rau, ktorý využil hneď prvú presilovku. Rovnaký hráč skóroval opäť v závere prvej tretiny, ale rozhodcovia gól neuznali pre postavenie Caseyho Baileyho v bránkovisku Jhonasa Enrotha. Hostia nepremenili aj viacero ďalších šancí a potom prišli chyby s dávkou smoly, ktoré opäť rozhodli. Jakub Štěpánek robil, čo mohol, no nezabránil dvom inkasovaným gólom z hokejok Jevgenija Lisovca a Teemu Pulkkinena.

Po 12. prehre v sérii je Slovan stále posledný v Západnej konferencii s 23 bodmi zo 41 duelov sezóny. V celej lige je horší iba na východe Vladivostok s 20 bodmi z 37 zápasov.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako zhodnotili ďalší nevydarený zápas vybraní hráči a hlavný tréner Slovana?

Vladimír Országh, tréner Slovana: „Podobne ako v predchádzajúcom zápase v Petrohrade, aj dnes v Minsku sme mali dobrú prvú tretinu. Dali sme v nej gól a dostali sa do rýchleho vedenia. Mali sme aj niekoľko ďalších šancí odskočiť Dynamu do viacgólového vedenia, žiaľ, opäť sme ich nepremenili. V druhej tretine nás domáci tím dostal pod tlak, ale s veľkým prispením zo strany brankára Jakuba Štěpánka sme dokázali odolávať. V tretej časti hry prišli z našej strany chyby, po ktorých Minsk vyrovnal a následne strelil aj vedúci gól. Snaha v záverečnej presilovke už vyrovnanie nepriniesla.“

Rudolf Červený, útočník Slovana: „Do zápasu sme vstúpili výborne. Prvá tretina bola z našej strany veľmi dobrá, dostali sme sa do vedenia. Žiaľ, ďalší gól nám neuznali a potom sme sa snažili udržať vedenie čo najdlhšie. Napokon sa nám to nepodarilo. Pri rozhodujúcom góle sme mali tak trochu smolu – naskočil do brejku hráč zo striedačky, ktorý dostal výbornú prihrávku do jazdy, ušiel nám a skóroval.“

Andrej Meszároš, obranca Slovana: „Prvú tretinu sme hrali dobre. V druhej nás viackrát pri ich tlaku podržal Jakub Štěpánek, ktorý chytal vynikajúco. Ale aj my sme mali svoje šance, ktoré treba premie?ať. Keby to bolo o dva-tri góly, je to úplne iný zápas. Znovu nám to uniklo v tretej tretine, čo na to povedať? Musíme hrať až do konca, celých šesťdesiat minút.“


Zostrihy zo zápasu:


V nedeľu začne Slovan štvorzápasovú domácu série, v rámci ktorej privíta Magnitku, Nižný Novgorod, Nižnekamsk a Jokerit. Kedy sa mu podarí konečne pretrhnúť jednu z najdlhších sérií prehier v histórii KHL?


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist