Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan neuspel ani pred Vianocami. Magnitogorsk mu predĺžil čiernu sériu + video

Autor: Marián Masaryk  /   23. decembra 2018

Slovan Bratislava odštartoval de? pred Vianocami poslednú domácu sériu v tomto roku. Náročnú prekážku v podobe silného Magnitogorska však nezdolal a po prehre 1:4 opäť natiahol negatívnu šnúru zápasov.


SLOVAN BRATISLAVA – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Góly: 37. Meszároš (Sukeľ) – 7. Rasmussen (Antipin, Kuľomin)(PP), 20. Ľubimov (Bulíř, Čibisov), 40. Timkin (Bereglazov, Dronov), 42. Platonov (Nekolenko, Čibisov)
Strely: 30-36 (4-15, 10-13, 16-8), Trestné minúty: 6-4 (4-2, 2-0, 0-2)
Brankári: Štěpánek – Košečkin


V prvej tretine Magnitka dominovala a prestrieľala Slovan 15:4. Vyťažila z toho dva góly. V siedmej minúte otvoril skóre Dennis Rasmussen, ktorý šikovnou tečou využil hneď prvú presilovku hostí v zápase. Slovanu sa to nepodarilo, ale ďalšie vylúčenie prežil. V poslednej minúte tretiny, len 50 sekúnd pred jej koncom, však Roman Ľubimov prekonal Jakuba Štěpánka strelou z prvej a Metallurg viedol 2:0.

Článok pokračuje pod reklamou



Druhá tretina bola vyrovnanejšie so šancami na oboch stranách. Takmer vypredané hľadisko potešil v 37. minúte Andrej Meszároš, ktorý efektne dorazil puk za bezmocného Vasilija Košečkina po akcii Sukeľa a znížil stav na 1:2. Dlho sa však domáci netešili. Magnitka opäť udrela krátko pred prestávkou. Presne 18 sekúnd pred ?ou Jevgenij Timkin obnovil dvojgólový náskok gólom na 3:1 po rýchlom protiútoku strelou z ľavého kruhu.


V tretej tretine bol Slovan aktívnejší a snažil sa urobiť niečo s výsledkom. Už po necelých dvoch minútach hry však inkasoval štvrtýkrát, keď Denis Platonov prekonal Štěpánka strelou z medzikružia. Košečkin sa na opačnej strane klziska zapotil, ale chytil všetkých 16 striel a doviedol Magnitku k výhre 4:1, jeho 300. v KHL. Spolu predviedol 29 zákrokov pri štvrtej výhre po sebe, kým jeho český protivník v maske čelil 36 strelám.



Slovan prehral 13. zápase v sérii a nevyužil ďalšiu možnosť odlepiť sa z dna Západnej konferencie. Teraz ho čaká dvojd?ové voľno. Druhý zápas z aktuálnej domácej série odohrá v stredu na Druhý sviatok vianočný proti Nižnému Novgorodu.

Zostava SLOVANA: Štěpánek (Čiliak) – Švarný, Sersen (C), Grman, Klok, Jánošík, Meszároš (A), Bačík – ?epík (A), Taffe, Červený – Bailey, Sukeľ, Lunter – Lamper, Hrnka, Buc – Jeglič, Chipchura, Rau – Baranov


Zostava Magnitky: Košečkin (Zagidulin) – Dronov, Antipin, Matuškin, Vereščagin, Bereglazov, Biriukov, Rylov (A) – Ellison, Kuľomin (A), Moziakin (C) – Jazkov, Rasmussen, Pakarinen – Čibisov, Bulíř, Ľubimov – Timkin, Nekolenko, Platonov – Dorofejev





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist