Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan pokračuje v trápení. Neuspel ani v prvom domácom zápase roka + video

Autor: Marián Masaryk  /   11. januára 2019

Slovan Bratislava začal v piatok úvodnú domácu sériu tohto roka zápasom proti podmoskovskému Viťazu. Už v prvej tretine však inkasoval trikrát a po výsledku 1:3 natiahol sériu prehier na päť duelov.

SLOVAN BRATISLAVA – Viťaz Moskovská oblasť 1:3 (0:3, 1:0, 0:0)


Góly: 31. Chipchura (Rau, Sersen) – 1. Siomin, 7. Siomin (Aaltonen, ?epík), 14. Šinkevič (Švec-Rogovoj, Kokarev)
Strely: 35-23 (12-6, 12-11, 11-6), Trestné minúty: 12-2 (0-2, 12-0, 0-0), Brankári: Štěpánek/Čiliak – Ortio


Slovan nemohol začať horšie. Presne po minúte si zobral puk v strednom pásme Alexander Siomin, ktorý si s ním nakorčuľoval do streleckej pozície a prekonal Jakuba Štěpánka. V 7. minúte sa rovnaký hráč dostal do samostatného úniku, ktorý zakončil efektným blafákom a poslal Viťaz do vedenia 2:0. Český brankár následne pustil do brány slovenského kolegu Mareka Čiliaka, ktorý si tiež dlho neudržal čisté konto. V 14. minúte zvýšil náskok hostí na 3:0 strelou od modrej čiary Iľja Šinkevič. Na tri góly potrebovali len šesť striel v tretine, kým Joni Ortio kryl na opačnej strane všetkých 12. V strede zápasu inkasoval aj on po dorážke Kylea Chipchuru. Zvyšných 34 striel však zastavil a výrazne prispel k výhre Podoľska 3:1. Jeho spoluhráči zaznamenali dokopy len 23 striel na bránu. Oba tímy hrali v celom dueli iba po jednej presilovke.

Článok pokračuje pod reklamou




Druhý zápas z domácej série odohrá Slovan v nedeľu proti Jekatrinburgu. Po piatej prehre v sérii je jeho manko na predposledný tím Západnej konferencie už päťbodové, pričom Čerepovec má stále dva duely k dobru.

Zostava Slovana: Štěpánek (Čiliak) – Sersen (C), Jánošík, Grman, Klok, Bačik, Gélinas, Švarný – Rau, Taffe (A), Červený (A) – Lunter, Sukeľ, Liška – Lamper, Hrnka, Chipchura – Kelemen, Buc, Sloboda – Baranov


Zostava Viťazu: Ortio (Samonov) – Mozík, Katičev, Stasenko, Jevsejenkov, Šinkevič, Golovkov, Kožemiakin – Siomin (A), Aaltonen (A), ?epík – Rendulič, Nikulin, Makejev – Stoľarov, Švec-Rogovoj, Kokarev (C) – Komarov, Černov, Vyglazov – Gončarov




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist