Vyhľadávanie
Reprezentácia

Kaufland Cup: Slováci na úvod zdolali Bielorusov po nájazdoch + video

Autor: Marián Masaryk  /   07. februára 2019

Slovenská hokejová reprezentácia odštartovala vo štvrtok domáci turnaj Kaufland Cup v Bratislave. Jej prvým súperom bolo Bielorusko, ktoré zdolala 2:1 po samostatných nájazdoch. Ešte tesne pred koncom duelu pritom hostia viedli.

SLOVENSKO – Bielorusko 2:1 SN (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 58. Puliš (Hudáček, Mi. Chovan), rozh. SN Mi. Chovan – 37. Stefanovič
Strely: 34-23, Trestné minúty: 4-8
Brankári: Košarišťan – Milčakov


Slováci boli v zápase strelecky aktívnejší, ale od 37. minúty prehrávali po góle Michaila Stefanoviča. Vyrovnať sa podarilo až v 58. minúte Radovanovi Pulišovi. Nasledovalo predĺženie, v ktorom mali oba tímy niekoľko šancí, ale skóre sa nemenilo. V druhej sérii samostatných nájazdov rozhodol o výhre Slovenska 2:1 Michal Chovan, ktorý si pripísal aj asistenciu pri góle Puliša. Andrej Košarišťan predviedol 22 zákrokov a chytil všetky štyri nájazdy Bielorusov. Dmitrija Milčakova, ktorý čelil 34 strelám, prekonal v nájazdovej lotérii aj Libor Hudáček vo štvrtej sérii.

Článok pokračuje pod reklamou


Hráčmi zápasu sa stali Milčakov a Rastislav Špirko, ktorý ho predčasne opustil v predĺžení po kolízii koleno na koleno s protihráčom. Z ľadu mu museli pomôcť spoluhráči. Pre zranenia nedohral duel ani Patrik Lamper a Martin Štajnoch.

Druhý a posledný zápas turnaja na Štadióne Ondreja Nepelu odohrá Slovensko v sobotu o 16:00 proti olympijskému výberu Ruska. V piatok sa Rusi stretnú s Bielorusmi.



Zostava SLOVENSKA: Košarišťan (Konrád) – Sersen, Ma. Chovan, Čereš?ák, Fehérváry, Rosandič, Koch, Štajnoch, Čajkovský – Bondra, Špirko, Lantoši – Mi. Chovan, Sukeľ, Paulovič – Liška, Kytnár, Lamper – Puliš, Hudáček, Buček



Zostava Bieloruska: Milčakov (Karnauchov) – Antonov, Vorobej, Choromando, Kryskin, Jevenko, Korobov, Bokun, Znacharenko – Parfejevec, Drozd, Stefanovič – Demkov, Remezov, Kisly – A. Maliavko, Belevič, S. Maliavko – Litvinov, Karaban, Kogalev




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist