Vyhľadávanie
Správy

Šipačov predbehol Radulova, CSKA a Kaprizov vyrovnali rekord KHL

Autor: Marián Masaryk  /   14. februára 2019

Stredajší program KHL priniesol hneď tri zaujímavé historické zápisy. O dva sa postarali hviezdni útočníci, o jeden tím CSKA Moskva. Dva ligové rekordy sú v ohrození. Vo štvrtok pribudli dva klubové rekordy.

O prvý zápis do histórie sa postaral útočník Dynama Moskva Vadim Šipačov, ktorý v druhom zápase po sebe zaznamenal gól a tri asistencie. Jeho štyri body pri výhre nad Jokeritom (5:3) však znamenali, že sa dostal pred Alexandra Radulova (581) a stal sa historicky tretím najproduktívnejším hráčom od vzniku súťaže.

Šipačov má po 621 zápasoch, vrátane play-off, na konte 584 bodov za 192 gólov a 392 asistencií. Na druhého Danisa Zaripova však stále stráca viac ako 30 bodov (616). Neohrozeným lídrom je kapitán Magnitogorska Sergej Moziakin s 845 bodmi. Všetci sú pritom aktívni hráči, takže to zďaleka nie je konečný stav.

Článok pokračuje pod reklamou



Líder súťaže si pripísal hneď dva historické zápisy. Vo štvrtej repríze vla?ajšieho finále Gagarinovho pohára vyhralo CSKA v Kazani 3:2 a zaznamenalo 49. triumf v sezóne. Vyrovnalo ním svoj vlastný ligový rekord. Na jeho prekonanie má ešte štyri duely základnej časti.

Jedna z najväčších hviezd moskovského tímu, 21-ročný útočník Kirill Kaprizov, sa tiež zapísal do histórie KHL. Víťazstvo nad Ak Bars zariadil dvoma gólmi a asistenciou, pričom jeho druhý gól bol víťazný. V tejto sezóne rozhodol už 11 zápasov, čím vyrovnal ligový rekord Alexeja Tereščenka. S 29 gólmi je najlepším strelcom súťaže.

Kaprizovov 11. víťazný gól v sezóne:

O klubové rekordy sa postarali hráči Chabarovska a Jokeritu. Vladislav Ušenin sa stal lídrom Amuru s 51 gólmi od vstupu tímu do KHL. Dánsky útočník Peter Regin sa stal zase prvým hráčom Helsiniek, ktorý v ich drese nazbieral 100 asistencií v lige.

Ušeninov 51. gól v drese Amuru:



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist