Vyhľadávanie
Správy

V play-off budú traja Slováci. Hudáček narazí opäť na Petrohrad

Autor: Marián Masaryk  /   23. februára 2019

V piatok sa skončila základná časť jedenástej sezóny KHL poslednými zápasmi, ktoré rozhodli o kompletnom zložení play-off. Medzi 16 postupujúcimi tímami sú aj tri so slovenskými hráčmi.

Západná konferencia

Tím CSKA Moskva, vla?ajší finalista, ovládol základnú časť s bilanciou 53-9 a 106 bodmi. Ako prvý tím po zavedení nového formátu dvoch bodov za výhru dosiahol métu 100 bodov. Taktiež prekonal svoj vlastný rekord v počte výhier a ako prvý tím ich zaznamenal viac ako 50. Kirill Kaprizov ovládol tabuľku strelcov s 30 gólmi.

V play-off si zahrajú aj všetci traja Slováci pôsobiaci v súťaži mimo Slovana Bratislava. Nestretnú sa však v priamom súboji, pretože ich mužstvá sa zoradili za sebou na piatom, šiestom a siedmom mieste v konferencii.

Článok pokračuje pod reklamou


Útočník Soči Martin Bakoš už odohral v play-off šesť zápasov, jeden za Slovan v roku 2013 a päť so ziskom gólu za Kunlun v roku 2017. Brankár Spartaka Július Hudáček odchytal vlani všetky štyri súboje prvého kola proti SKA v drese Čerepovca (0-4). Obranca Dynama Michal Čajkovský absolvoval prvé štyri duely v play-off tiež pred rokom v drese Jekaterinburgu. Nazbieral v nich dve asistencie.

Bodovanie KHL ovládol Nikita Gusev z Petrohradu, ktorý nazbieral 81 bodov. Bol aj najlepším nahrávačom so 64 asistenciami, pričom prekonal rekord Alexandra Radulova v ich počte. Ako prvý hráč po Sergejovi Moziakinovi pokoril 80-bodovú hranicu. Od jeho vstupu do KHL (22. októbra 2015) zaznamenal najviac bodov zo všetkých hráčov (298).

SKA vytvorilo ligové rekordy v počte výhier v normálnom hracom čase (45) aj na ľade súpera (24). Bobrovovu divíziu vyhralo ôsmykrát. Jeho obranca Vladislav Gavrikov ovládol ligu so 48 plusovými bodmi, čím vytvoril nový rekord.



Dvojice 1. kola play-off:
CSKA Moskva – Viťaz Moskovská oblasť
Petrohrad – Spartak Moskva
Jaroslavľ – Soči
Jokerit – Dynamo Moskva

Slováci v play-off:
Július Hudáček (Spartak Moskva), Martin Bakoš (Soči), Michal Čajkovský (Dynamo Moskva)


Východná konferencia

Víťazom konferencie i Charlamovovej divízie sa stal Avtomobilist, ktorý začal sezónu s bilanciou 18-0. Bol to jeho najlepší štart v klubovej histórii a takmer ním vyrovnal ligový rekord. Jeho ťahú?mi sú skúsení legionári na čele s kapitánom Nigelom Dawesom, ktorý bol druhým najlepším strelcom KHL s 28 gólmi i druhým najproduktívnejším hráčom so 69 bodmi.

Dawesov niekdajší tím, Astana, vyhral Černyševovu divíziu po štyroch rokoch aj vďaka najlepšiemu obrancovi súťaže, Darrenovi Dietzovi (15 gólov, 53 bodov).


V tímoch z východnej časti súťaže nepôsobí ani jeden Slovák.

Dvojice 1. kola play-off:
Jekaterinburg – Čeľabinsk
Astana – Nižný Novgorod
Magnitogorsk – Ufa
Kaza? – Omsk


Play-off sa začína v pondelok 25. februára štyrmi zápasmi. V akcii budú Soči s Bakošom aj Dynamo Moskva s Čajkovským.





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist