Vyhľadávanie
Video

Video: Hráči Omska vyučovali. Ukážkovo využili presilovku aj ubránili oslabenie

Autor: Marián Masaryk  /   19. marca 2019

Tím Avangard Omsk podal v pondelok perfektný výkon a v treťom zápase série druhého kola play-off zdolal Astanu 5:0. Ťažil najmä z presilových hier, ale predviedol aj dokonalé bránenie oslabenia.

Záver prvého oslabenia v zápase prežili hráči Avangardu unikátnym spôsobom. V jeho posledných sekundách v úvode druhej tretiny úplne odstavili súpera hrajúceho v presile od puku a prihrávali si ho vo vlastnom obrannom pásme. Nedopustili sa pritom žiadnej chyby a udržali si náskok 1:0.


Len o pár minút neskôr hral Omsk ďalšiu presilovú hru a názorne v nej ukázal, ako sa takéto situácie využívajú. Na konci parádnej akcie, pri ktorej domáci hráči úplne vyšachovali obranu Barysu, bol Sergej Šumakov, ktorý už triafal odkrytú bránu. Posielal svoj tím do vedenia 2:0.


Avangard napokon využil až štyri presilovky a po výhre 5:0 sa ujal v sérii vedenia 2-1 na zápasy. Jeho tréner Bob Hartley mohol svojich zverencov jedine pochváliť: „Bol to jeden z tých zápasov, keď si poviete ´Bravó´,“ zhodnotil zápas skúsený zámorský kormidelník.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist