Vyhľadávanie
Sumáre

Omsk už mohol byť finalistom. Metsola však dal Ufe ďalšiu šancu + video

Autor: Marián Masaryk  /   06. apríla 2019

Piaty zápas finále Východnej konferencie nebol taký divoký ako ten predošlý, ale rozhodne priniesol väčšiu drámu. Ufa si vynútila ďalší duel, keď rozhodla o svojej výhre v Balašiche nad Omskom 3:2 až v druhom predĺžení.

Juha Metsola predviedol 58 zákrokov, vrátane 23 v predĺžení, aby doviedol Salavat Julajev k víťazstvu, ktoré znamenalo udržanie šance na postup do finále Gagarinovho pohára. Jeho osobný rekord je však 62 zákrokov z 9. októbra 2018 (tiež proti Omsku). Avangard nevyužil prvý finálový mečbal, aj keď vyslal na súpera 60 striel. Mal aj smolu, lebo za stavu 2:1 mu rozhodcovia odopreli tretí gól. Sergej Šumakov a Maxime Talbot odpovedali na otvárací gól Alexa Burmistrova a Linus Omark vyrovnal stav na 2:2 krátko po neuznanom góle Omska na 3:1. O všetkom rozhodol v 89. minúte, teda v druhom predĺžení, Joonas Kemppainen. Aj jeho gól posudzovali videom, ale tentoraz už platil. Igor Bobkov čelil 41 strelám Ufy.

Góly zápasu:





Všetko mohlo byť inak, ak by v 46. minúte rozhodcovia uznali tretí gól Omska z hokejky Kirilla Semionova. Po prezretí videa však situáciu posúdili ako nedovolené bránenie v hre brankárovi a neuznali ho. Posudzoval sa aj víťazný gól Kemppainena, ale tu už hráči Omska protestovali zbytočne.


Ufa teda znížila stav série s Omskom na 2-3 a v pondelok bude hostiť šiesty zápas. Premení Omsk druhý postupový mečbal alebo si Ufa vynúti rozhodujúci siedmy duel?



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist