Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Hudáček je s novou zmluvou i trénerom spokojný. Teší sa na majstrovstvá sveta

Autor: Marián Masaryk  /   30. apríla 2019

Slovenský brankár Július Hudáček aj v jeho druhej sezóne v KHL ukázal, že bol právom brankárskou jednotkou Spartaka Moskva. V rozsiahlejšom rozhovore pre klubový web povedal aj niečo o blížiacich sa majstrovstvách sveta či jeho novom trénerovi.

Tridsaťročný rodák zo Spišskej Novej Vsi podpísal so Spartakom po sezóne novú dvojročnú zmluvu. Vyslúžil si ju za bilanciu 17-21-4, úspešnosť zákrokov 91,6 %, priemer 2,35 inkasovaného gólu a jedno čisté konto v základnej časti. Zachytal si opäť aj v Zápase hviezd KHL a v play-off mal pri bilancii 2-4 úspešnosť 93,4 %, priemer 2,16 a jeden shutout. Pripísal si na konto aj dve asistencie, jednu v play-off.

Ako prebiehali jeho rokovania o novej zmluve a uvažoval prípadne o zmene pôsobiska?

Článok pokračuje pod reklamou


„V minulej sezóne som bol šťastný v Spartaku a keď sme rokovali o novej zmluve, ani som nebral do úvahy ponuky iných klubov. Okamžite som povedal, že by som chcel zostať v Spartaku. Je to pre m?a to správne miesto. Mám dobré vzťahy s brankárskymi kolegami aj s trénerom brankárov,“ povedal Hudáček.

Slovenský reprezentant v druhom roku po sebe stroskotal v prvom kole play-off na Petrohrade. Kým v roku 2018 ako brankár Čerepovca prehral všetky štyri zápasy, tento rok Spartak dokonca viedol v sérii 2-0 po dvoch výhrach vonku. Čo bolo podľa Hudáčka príčinou kolapsu a vypadnutia po štyroch prehrách v rade?

„V play-off sme hrali dobrý hokej napriek tomu, že SKA je jedným z najbohatších klubov v lige. Boli sme blízko k úspechu v tejto sérii, ale vo štvrtom zápase sme si ju prehrali, lebo v prípade výhry by bol stav 3-1 v náš prospech. Spartak hral obetavo, dobre v obrane a blokoval veľa striel. To je presne to, čo potrebujeme hrať proti silnejšiemu protivníkovi. Tak chcem hrať aj v ďalšom play-off.“

Pred pár d?ami Spartak priviedol na lavičku renomovaného hlavného trénera Olega Znaroka, trojnásobného víťaza Gagarinovho pohára a štvornásobného finalistu KHL s troma rôznymi klubmi. Čo si o ?om myslí slovenská brankárska jednotka moskovského tímu, bývalý najužitočnejší hráč sezóny vo švédskej SHL?

„Každý vie, že Oleg Znarok je vynikajúci tréner. Keď som čítal správy o jeho príchode do Spartaka, mnohí z mojich priateľov z Ruska a Slovenska (napríklad Dominik Gra?ák) mi zavolali a zablahoželali mi k dobrému trénerovi. Nehral som ešte pod jeho vedením, ale počul som veľa dobrého o jeho práci. Som veľmi rád, že s ním budem spolupracovať.“

Obranca Gra?ák vyhral pod Znarokovým vedením Gagarinov pohár dvakrát po sebe (2012, 2013), takže rozhodne vie, ako sa pod ním hrá. Hudáček sa však teraz sústredí na domáce majstrovstvá sveta, keďže dostal viackrát šancu chytať v príprave. V roku 2011, keď sa hral šampionát na Slovensku prvýkrát, na ?om chýbal. Napriek hviezdnemu výberu však Slováci skončili až na 10. mieste.

„Majstrovstvá sveta sú naozaj skvelou udalosťou pre našu krajinu a pre ľudí, ktorí sa zaujímajú o hokej a šport. Teraz sa tu veľa propaguje nadchádzajúci turnaj. Som si istý, že záujem o majstrovstvá bude veľký nielen na Slovensku, ale aj v celej hokejovej Európe. Fanúšikovia od nášho tímu vždy očakávajú dobrý výsledok. Okrem toho sa tento šampionát bude konať doma. Bude to však iný príbeh na rozdiel od roku 2011, keď hrali Hossa, Šatan či Gaborik. Myslím, že budeme hrať tímovo. Asi to nebude pekný hokej, ale dúfam, že sa konečne dostaneme do play-off. Pomôžu nám naši fanúšikovia a domáca atmosféra, takže sa na tieto majstrovstvá veľmi teším a dúfam v to najlepšie,“ dodal Hudáček.

Hudáček sa v posledný aprílový de?, až po poskytnutí tohto rozhovoru, dozvedel, že si nezachytá na domácom svetovom šampionáte. Tréner Craig Ramsay ho vyradil z nominácie.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist