Vyhľadávanie
Správy

Spooner: Toto je obrovský rozdiel medzi NHL a KHL

13. novembra 2019

Útočník Ryan Spooner má za sebou prvých šesť zápasov so ziskom troch asistencií v drese Dinama Minsk. Po štvrtkovej výhre nad Nižným Novgorodom dostal otázku, aký je hlavný rozdiel medzi KHL a NHL.

„Napríklad je to aj rozpis. V zámorí sa hrá viac zápasov. Tu sa zase hrá otvorenejší hokej, je tu širšie klzisko, a tak je tu viac voľného priestoru. V NHL však hrajú najlepší hráči, ako Crosby či McDavid. Takých hráčov v KHL nenájdete. To je obrovský rozdiel. Je skvelé, keď máte takých cool hráčov, ktorí na ľade robia neskutočné veci,“ skonštatoval Spooner.

Rodák z Ottawy sa v 27 rokoch vybral na skusy do Európy. Pred príchodom do Minska odohral dva zápasy so ziskom asistencie aj za Lugano. Predošlú profesionálnu kariéru spájal len so zámorskými AHL a NHL.

V najlepšej lige sveta odohral 325 zápasov, v ktorých si pripísal 48 gólov a dokopy 167 bodov. Hral v dresoch Bostonu, Rangers, Vancouver a Edmontonu, v ktorom sa stretol aj so spomínaným McDavidom.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist