Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Liška sa dostal medzi hráčov, ktorí v KHL najviac prekvapili

29. novembra 2019

Ruský športový portál Championat prišiel so zoznamom 11 hráčov KHL, od ktorých sa neočakávali významné úspechy, ale ktorí sú v tejto sezóne nečakane platní. Zaradil sa medzi nich aj slovenský útočník Adam Liška.

„Jeho Slovan opustil Kontinentálnu hokejovú ligu, ale Liška v nej chcel zostať. Niekoľko klubov o neho prejavilo záujem a nakoniec si vybral Severstaľ. Slovák bol v minulosti považovaný za nádej, ale len ťažko niekto tipoval, že sa tak rýchlo stane jedným z lídrov mladého mužstva Čerepovca a jeho najlepším strelcom,“ skonštatovala Jelena Kuznecovová.

Dvadsaťročný bratislavský rodák odohral v minulej sezóne za Slovan 52 stretnutí so ziskom štyroch gólov a šiestich asistencií. Po 32 zápasoch v drese Severstaľu má na konte osem gólov a dve asistencie. V jeho tíme sú len traja produktívnejší hráči a nikto nestrelil viac gólov.

Okrem Lišku sa medzi prekvapenia dostali aj Denis Vicharov z Vladivostoku, Iľja Karpuchin z Čeľabinska, Andrej Tichonov z Nižného Novgorodu, Vladislav Kara, Arťom Galimov, Timur Biliakov a Daniil Žuravľov z Kazane, Kiril Marčenko a Danila Gale?juk z Petrohradu, Mikko Lehtonen z Jokeritu.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist