Vyhľadávanie
Správy

Z KHL by mohli odísť do NHL aj títo dvaja Rusi

17. decembra 2019

Tí najlepší z Kontinentálnej hokejovej ligy sú pomerne často lákaní ponukami zo zámoria. Cestu do NHL by pritom mohli mať pred sebou aj obranca Alexander Romanov z CSKA a brankár Timur Biľjalov z Kazane.

S Romanovom sa nedávno stretol generálny manažér Montrealu Marc Bergevin, ktorý ho draftoval v minulom roku z celkového 38. miesta. Podľa neho je dobrá šanca, že sa devätnásťročný mladík v budúcej sezóne pripojí ku Canadiens.

O Biľjalova sa zase podľa informácií Lukea Foxa z kanadskej televízie Sportsnet zaujíma viacero tímov NHL. Patrí medzi nich aj Toronto, ktoré okrem Frederika Andersena nemá spoľahlivého brankára. Maple Leafs pritom pomerne často lovia v ruských vodách.

Článok pokračuje pod reklamou


Fox dodáva, že dvadsaťštyriročný brankár bude chcieť vyskúšať boj o Národnú hokejovú ligu, alebo spokojne zotrvá doma v Rusku.

Biľjalov je najlepším brankárom KHL, keď doteraz kryl 95,7 % striel, inkasoval len 1,1 gólu na zápas a v 16 stretnutiach vychytal až šesť čistých kont. Romanov medzitým odohral 33 zápasov so ziskom štyroch asistencií.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist