Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
05. 05. 2017 ⋅ Marián Masaryk Správy 0 komentárov

Hviezda KHL posilnila nováčika NHL!

Jeden z najproduktívnejších hráčov uplynulej sezóny KHL a úradujúci víťaz Gagarinovho pohára, útočník Vadim Šipačov, opustil po štyroch rokoch tím SKA Petrohrad. Presadiť sa pokúsi v novom klube na mape zámorskej NHL.

Tridsaťročný center skončil tretí v ligovej produktivite so 76 bodmi v 50 zápasoch sezóny 2016/17. S 50 prihrávkami bol druhým najlepším nahrávačom. Svoj bodovo najúspešnejší ročník kariéry korunoval ziskom druhého titulu za tri roky. V 17 dueloch play-off k nemu prispel 19 bodmi.



Rodák z Čerepovca podpísal dvojročnú zmluvu s klubom Vegas Golden Knights, ktorá mu zaručí ročný príjem 4,5 milióna amerických dolárov. Pôjde o jeho premiéru v zámorí v tíme, ktorý len vstúpi do NHL. Stal sa jeho historicky druhým hráčom a prvým z Európy.

„Vadim je veľmi zručný tvorca hry, ktorý mal pozoruhodnú kariéru v Kontinentálnej hokejovej lige. Získal tam dva tituly a v posledných dvoch sezónach patril medzi ligových lídrov. Darilo sa mu aj v drese Ruska. Veríme, že bude vplyvným hráčom aj v NHL,“ vyhlásil generálny manažér nového tímu NHL, George McPhee, pre klubový web.


Šipačov odohral spolu 445 zápasov v KHL so ziskom 412 bodov za 137 gólov a 275 prihrávok počas štyroch sezón v Petrohrade a štyroch v rodnom Čerepovci. Ďalších 69 bodov nazbieral v 82 dueloch play-off. Na konte má dva tituly s SKA, pri ktorých bol asistentom kapitána. Rok nosil na drese aj kapitánske „C".

Majster sveta z roku 2014 a držiteľ kompletnej medailovej zbierky z MS žiaril už v minulej sezóne, v ktorej bol najlepším nahrávačom KHL so 43 asistenciami. Pri ceste za prvým titulom v roku 2015 získal v play-off najviac prihrávok (15) i bodov (21) v lige. Trikrát si zahral v Zápase hviezd KHL a Rusko reprezentoval aj na Svetovom pohári 2016.

Hráč nosiaci číslo 87 v KHL aj v národnom tíme je skvelým tvorcom hry. Dokazuje to fakt, že v posledných dvoch sezónach nazbieral spolu najviac prihrávok v súťaži (93). Šipačovov odchod do zámoria je podobný tomu, ktorý zažil Artemij Panarin pred dvomi rokmi. Rovnako hral predtým iba v Rusku, ale pri debute v NHL bol o šesť rokov mladší. Teraz patrí medzi hviezdy tímu Chicago Blackhawks.

Pozri aj:
Petrohrad získal svoj druhý Gagarinov pohár! + video
Plotnikov: Niet pochýb o tom, že sme vyhrali zaslúžene + video
reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist