Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
27. 10. 2017 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Slovan prehral s obhajcom titulu vysoko na nulu, Hudáček opäť víťazne!

Slovan Bratislava zakončil trojzápasovú domácu sériu jasnou prehrou 0:5 s obhajcom titulu z Petrohradu. Július Hudáček však vychytal ďalšiu domácu výhru pre Čerepovec.


SLOVAN BRATISLAVA – SKA Petrohrad 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)


Góly: 10. Gusev (Malcev), 15. Širokov (Kalinin, Koskiranta), 21. Plotnikov (Kovaľčuk, Zubarev), 27. Vojnov (Gusev)(PP), 51. Rykov (Barabanov, Rukavišnikov)
Strely: 28-36 (2-9, 11-13, 15-12), Trestné minúty: 8-12 (0-4, 4-2, 4-6)


Slovan zaskočil favorita aktivitou od úvodu zápasu a už v tretej minúte si vybojoval prvú presilovku. Mal v nej niekoľko dobrých náznakov šancí na otvorenie skóre, no Koskinena nikto výraznejšie neohrozil. Petrohrad neskôr prebral kontrolu nad hrou a v strede prvej tretiny udrel. Nikita Gusev pohotovou strelou spoza kruhov prekonal Štěpánka. Slovan hral následne druhú presilovú hru, ale ani tú nevyužil a pykal za to. V 15. minúte Šťastný stratil puk v strednom pásme a Sergej Širokov zakončil rýchlu akciu SKA presnou strelou švihom a gólom na 2:0. V samom závere tretiny Štěpánek podržal svoj tím, keď zlikvidoval dve tvrdé strely zblízka. Spolu ich na neho smerovalo deväť, kým na Koskinena iba dve.

Obhajca titulu si nemohol priať lepší vstup do druhej tretiny. Už po 17 sekundách hry inkasoval Štěpánek tretíkrát v duelu, tentoraz po švihovke Sergeja Plotnikova z pravého kruhu. Následne ho v bráne Slovana vystriedal krajan Mazanec. Ani on si dlho neudržal čisté konto a v 27. minúte kapituloval. SKA využilo hneď prvú presilovú hru vďaka Viačeslavovi Vojnovi a zvýšilo svoj náskok už na 4:0. Vojnovovu prvú delovku spoza kruhov ešte zblokoval Hrnka, ale ruský obranca sa dostal k odrazenému puku a na druhý pokus prepálil všetko pred ním. Druhé oslabenie zahral Slovan výborne a Genoway s ?epíkom dokonca mohli skórovať. V 36. minúte sa dostali do prečíslenia Kašpar s Boychukom, ale Koskinen opäť odolal. Prežil aj ďalšiu početnú výhodu Slovana a chytil všetkých jeho 13 striel v prvých 40 minútach duelu.


Slovan bol blízko k prvému gólu v 44. minúte, ale Koskinen aj ležiac v bráne nedovolil dorážky po strele Viedenskéhol. V 47. minúte sa Skalický vyhral pästný súboj s Tichonovom a vybojoval pritom presilovku pre svoj tím. Zostala však nevyužitá, čo Petrohrad neskôr potrestal. V 51. minúte zakončil rýchlu akciu hostí Jegor Rykov, ktorý prekonal Mazanca nechytateľnou strelou zápästím z pravého kruhu. Zankovec reklamoval zlé striedanie súpera, ale gól odobril aj video rozhodca. SKA malo do konca zápase ešte niekoľko šancí na zveľadenie náskoku. V 58. minúte museli Mazanca ošetrovať po zásahu pukom do masky od Širokova. Skóre sa však už nezmenilo a úradujúci šampión KHL vyhral jasne 5:0. Koskinen chytil všetkých 29 striel. Vylepšil tak neskutočnú sezónnu bilanciu na 26-2.


Podľa očakávaní bol dnes štadión Ondreja Nepelu vypredaný (10 055 divákov), no stalo sa tak po prvý raz v sezóne. Slovan teraz čaká štvord?ová prestávka, po ktorej v stredu odštartujú štvorzápasový výjazd. Za šesť dní postupne navštívia Astanu, Chanty-Mansijsk, Omsk a Novosibirsk.


Zostava SLOVANA: Štépánek (Mazanec) – Després, Ebert, Kašpar, Boychuk, ?epík – Sersen, Bačik, Hrnka, Viedenský, Genoway – Švarný, Voráček, Buchtele, Šťastný, Skalický – Barker, Bezúch, Sádecký, Mikúš


Zostava Petrohradu: Koskinen (Šesťorkin) – Vojnov, Zubarev, Gavrikov, Jakovlev, Rundblad, Chafizullin, Rukavišnikov, Rykov – Plotnikov (A), Prochorkin, Kovaľčuk (C) – Kalinin, Koskiranta, Širokov (A) – Barabanov, Malcev, Gusev – Ketov, Kablukov, Tichonov

OSTATNÍ SLOV?CI V AKCII:

Hudáček s druhou výhrou po sebe

Július Hudáček zastavil 17 z 20 striel hráčov Astany a doviedol Čerepovec k domácemu víťazstvu 4:3 po predĺžení. Bolo pre? 11. v sezóne a druhé za tri dni po sérii troch prehier. Diváci tak uvidia ďalšiu jeho „Hudashow“!



Ďalogov Kunlun s ďalšou prehrou

Trápenie čínskeho Kunlunu pokračuje. V piatok podľahol lídrovi Východnej konferencie z Kazane 1:2 a zaznamenal už štvrtú prehru po sebe, všetky doma. Slovenský obranca Marek Ďaloga pri nej odohral 16 minút a 44 sekúnd s bilanciou plusový bod a strela. Nebodoval už v 11 súbojoch po sebe od 25. septembra. Po 27 zápasoch sezóny má na konte gól a dve prihrávky. Červená hviezda prehrala osem z posledných deviatich duelov a zostúpila na hranicu postupu do play-of.

reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist