Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
01. 11. 2017 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Dawesov hetrik pomohol Astane zdolať Slovan

Slovan Bratislava odštartoval ďalší výjazd v hlavnom meste Kazachstanu. Narazil však na streleckého lídra KHL Nigela Dawesa, ktorý hetrikom prispel k výhre Astany 5:2.


Barys Astana – SLOVAN BRATISLAVA 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)


Góly: 3. Dawes (St. Pierre), 27. Vey (Dietz)(PP), 40. Starčenko (Southorn), 44. Dawes (St. Pierre), 44. Dawes (Vey) – 3. Ebert (Co. Genoway), 10. Śťastný (Skalický, Šerbatov)
Strely: 31-37 (6-10, 19-12, 6-15), Trestné minúty: 10-14 (4-0, 0-8, 6-6)


Slovan vstúpil do zápasu výborne. Už v tretej minúte otvoril skóre voľný Nick Ebert, ktorý sa presadil tvrdou strelou z pravého kruhu. Domácim sa však podarilo vyrovnať už po 40 sekundách, keď najlepší strelec súťaže Nigel Dawes podobným spôsobom ako Ebert prekonal Mazanca. Remízový stav dlho nevydržal, pretože Slovan sa opäť ujal vedenia v strede prvej tretiny. Prečíslenie troch proti dvom zakončil po peknej kombinácii Andrej Šťastný. V 13. minúte hrali hostia prvú presilovku, no mohli v nej inkasovať. Chybnou rozohrávkou poslali Astanu do úniku, no Lichotnikov strelou neprekonal Mazanca. Slovan nevyužil ani neskoršiu druhú presilovku, a tak sa skóre nemenilo.

Hneď v úvode druhej tretiny sa zranil Šťastný, ktorému museli pomôcť z ľadu. Genoway sa však vrátil do akcie po tom, čo ho v 15. minúte trafil puk do tváre. Následne hral Slovan dvakrát v oslabení, pričom to druhé neprežil. V 27. minúte využil presilovú hru Barysu Linden Vey a vyrovnal stav duelu na 2:2. Už o pol minúty neskôr skóroval Žajlaunov po chybe Švarného, ale jeho gól neplatil, pretože s pukom dotlačil do brány aj Mazanca. Slovan zahodil v strede zápasu tri veľké gólové šance. Prežil aj oslabenie o dvoch hráčov, v ktorom len so šťastím neinkasoval. V samom závere tretiny však Barys zavŕšil obrat v skóre na 3:2 zásluhou Romana Starčenka.

Slovan prežil úvod tretej tretiny ako zo zlého sna. Dawes využil v 44. minúte dve presilovky za 17 sekúnd, zavŕšil svoj 9. hetrik v kariére (druhý v sezóne) a poslal Astanu do vedenia 5:2. To sa už do konca zápasu nezmenilo, aj keď Slovan hral ešte dve presilovky. Karlssona zasypal v tretine 15 strelami, ale ďalší gól nepridal. Dawes si upevnil pozíciu lídra strelcov KHL s 28 gólmi v 25 zápasoch sezóny. S 37 bodmi sa dostal aj na čelo bodovania.

Eduard Zankovec, tréner Slovana: „Gratulujem Barysu k víťazstvu. Ukázal nám dnes svoju nesmiernu silu v presilovkách, dobre zahral aj oslabenia, v ktorých sme napriek niekoľkým príležitostiam neskórovali. Pozitívom bola naša hra od úvodu zápasu a v celej prvej tretine, keď sme boli domácim vyrovnaným, ak nie lepším súperom.“

Druhý zápas aktuálneho výjazdu absolvuje Slovan v piatok o 15:00 v Chanty-Mansijsku.


Zostava Astany: Karlsson (Kudriavcev) – Dietz, Dallmann (A), Southorn, Semionov (A), Lipin, Polochov, Orechov, Savčenko – Vey, Dawes (C), St. Pierre – Starčenko, Žajlauov, Gurkov – Puškariov, Markelov, Ševčenko – Akolzin, Lichotnikov, Sagadejev


Zostava SLOVANA: Mazanec (Štěpánek) – Sersen, Ebert, Kašpar, Boychuk, ?epík – Meszároš, Després, Buchtele, Viedenský, Genoway – Švarný, Voráček, Sherbatov, Šťastný, Skalický – Bačík, Sloboda, Sádecký, Mikúš

reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist