Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
26. 12. 2017 ⋅ Marián Masaryk Sumáre 0 komentárov

Spengler Cup 2017: Traja Slováci bodovali pri prehre s obhajcom titulu

Na Sviatok svätého Štefana odštartoval 91. ročník najstaršieho hokejového turnaja na svete – Spenglerovho pohára vo švajčiarskom Davose. V prvých dvoch zápasoch bodovali traja zo šiestich Slovákov.


Mountfield Hradec Králové – Kanada 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)


Góly: 13. Vopelka (Gernát, Kukumberg), 28. Cibuļskis (Bednář, Zámorský), 59. Džerinš (Cingel, Šimánek) – 15. Bartley (McClement, Lapierre), 20. Hamilton (Davies, Lapierre), 30. Raymond (Noreau, Ebbett)(PP), 54. McIntyre (OS), 60. Parenteau (McIntyre, Noreau)(EN)
Trestné minúty: 12-10


Favorizovaná Kanada, víťaz ostatných dvoch ročníkov tradičného turnaja hraného od roku 1923, odštartovala cestu za majstrovským hetrikom výhrou 5:3 nad Hradcom Králové. Po góle Vopelku z 13. minúty síce prehrávala 0:1, ale Bartley s Hamiltonom do prvej prestávky otočili stav. Cibulskis ešte dokázal vyrovnať na 2:2, no potom už prebrala opraty zápasu Kanada. Raymond v presilovke a McIntyre v oslabení vybudovali rozhodujúci náskok a Parenteau spečatil triumf strelou do prázdnej brány. Niekdajšieho brankára Slovana Brusta ešte prekonal v závere duelu Džerinš. Patrik Rybár odchytal celý zápas a inkasoval štyri góly. Z piatich slovenských korčuliarov v akcii bodovali traja – Roman Kukumberg, Martin Gernát a Lukáš Cingel zaznamenali po asistencii.

Druhý súboj na turnaji čaká český tím už v stredu o 20:15 proti domácemu Davosu. Kanada sa s ním stretne vo štvrtok po dni voľna.


Zostava Mountfieldu: Rybár (Pavelka) – Gra?ák, Gregorc, Zámorský, Cibuļskis, Pláněk, Vydarený, Gernát, Pavlík – Látal, Koukal, Červený – Jaroslav Bednář, Džerinš, Smole?ák – Köhler, Dragoun, Šimánek – Cingel, Kukumberg, Vopelka


Zostava Kanady: Brust (Poulin) – Noreau, Bartley, Goloubef, Hickey, Schultz, Davies – Thomas, Kelly, Sikura – D'Agostini, Ebbett, Raymond – Parenteau, Evans, McIntyre – McClement, Hamilton, Lapierre

V druhom zápase úvodného hracieho d?a zdolala švajčiarska reprezentácia jediného zástupcu KHL na turnaji, Dinamo Riga, hladko 6:1.

Spenglerov pohár 2017

Torrianiho skupina: Švajčiarsko, Riga (KHL), Hämeenlinna (Liiga)

Cattiniho skupina: Kanada, Davos (NLA), Hradec Králové (Tipsport extraliga)

Slováci na turnaji: Patrik Rybár, Roman Kukumberg, Lukáš Cingel, Martin Gernát, René Vydarený, Dominik Gra?ák (všetci Hradec Králové)
reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist