Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
07. 01. 2018 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Slovan na úvod roka prehral s CSKA na nulu

Slovan Bratislava privítal v prvom zápase roka 2018 moskovské CSKA, ktorému však nestrelil ani gól. Armádny klub potvrdil formu víťazstvom 3:0, ôsmym v sérii proti slovenskému tímu.


SLOVAN BRATISLAVA – CSKA Moskva 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)


Góly: 5. Ožiganov (Okulov, Sorokin), 14. Platt (Ničuškin), 54. Platt (Marčenko)(PP)
Strely: 15-34 (6-11, 3-11, 6-12), Trestné minúty: 43-4 (6-0, 12-2, 25-2)


Pred zápasom mal čestné vhadzovanie legendárny Jozef Golonka, ktorý v sobotu oslávil 80. narodeniny. Slovan ho však nepotešil, keď už po 39 sekundách zlým striedaním daroval súperovi úvodnú presilovku. Tú síce CSKA nevyužilo, ale v piatej minúte po rýchlej akcii otvoril skóre presnou strelou z pravého kruhu Igor Ožiganov. Asistoval pri ?om i brankár Sorokin. Slovan na neho prvýkrát vystrelil až v siedmej minúte, no odvtedy bol aktívnejším tímom, až kým nehral opäť v oslabení. Ubránil sa, ale v 15. minúte Štěpánka prekonal zblízka Geoff Platt. Najväčšiu šancu na domácich spálil za stavu 0:1 Mikúš, ktorý však svoje sólo nezakončil gólom. Slovan v závere prvej tretiny prežil aj tretie oslabenie, no prehrával po nej 0:2.


V druhej tretine nevidela po piaty raz v sezóne a tretíkrát po sebe vypredaná Slovnaft Aréna ani jeden gól. Najbližšie zo slovanistov mal k nemu Šerbatov, ktorý neuspel v samostatnom úniku proti Sorokinovi. Štěpánek zase podržal svoj tím pri dvoch veľkých šanciach Blažijevskija. Slovan najskôr prežil aj štvrté oslabenie v zápase a potom si zahral prvú presilovú hru. Ruského brankára však nikto neprekonal. Za 40 minút však čelil iba deviatim strelám, kým hráči moskovského tímu ich za ten čas zaznamenali 22. Vďaka hernej i streleckej prevahe si udržali náskok 2:0. Garbutt dostal v závere tretine osobný trest na 10 minút za nešportové správanie.


Slovan sa snažil urobiť niečo s výsledkom, ale sťažilo mu to päťminútové oslabenie po vylúčení Voráčka do konca zápasu (5+20) v strede tretej tretiny. Navyše, 18 sekúnd pred jeho koncom zvýšil stav na 3:0 pre CSKA svojím druhým gólom v dueli Platt, ktorý tečoval za Štěpánka strelu Marčenka. Slovan dostal šancu aspo? skorigovať prehru čestným gólom minútu pred koncom, ale ponúknutú presilovku nestihol využiť. Sorokin tak vychytal čisté konto s 15 zákrokmi. Štěpánek čelil 34 strelám CSKA, ktoré si predĺžilo víťaznú sériu na tri zápasy. Vylepšilo si celkovú bilanciu so Slovanom na 13-3.

Druhý z troch zápasov poslednej domácej série v sezóne odohrá Slovan v utorok proti Magnitogorsku. Následne ho čaká záverečný, šesťzápasový výjazd.


Zostava SLOVANA: Štěpánek (Sedláček) – Sersen, Meszároš, Kašpar, Boychuk, ?epík – Després, Ebert, Buchtele, Genoway, Mikúš – Švarný, Voráček, Garbutt, Šťastný, Lamper - Bačík, Sherbatov, Sádecký, Skalický


Zostava CSKA: Sorokin (Johansson) – Robinson, Kiselevič (A), Marčenko, Nesterov, Ožiganov, Naumenkov, Blažijevskij – Ničuškin, Grigorenko, Telegin – Kaprizov, Šalunov, Šumakov – Ľubimov, Andronov (C), Žarkov – Okulov, Scott (A), Kuzmenko – Platt

reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist