Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
03. 02. 2018 ⋅ Marián Masaryk Správy 0 komentárov

Ufa predĺžila spoluprácu s najproduktívnejším obrancom KHL

Tím Salavat Julajev Ufa si zaistil služby dánskeho obrancu Philipa Larsena na ďalšie dva roky. V tejto sezóne je zatiaľ najproduktívnejším hráčom na svojom poste v lige.


Dvadsaťosemročný odchovanec švédskej hokejovej školy vedie všetkých obrancov v KHL s 37 bodmi za 11 gólov a 26 prihrávok v 53 zápasoch sezóny. Pridal k nim 10 plusových bodov a 16 trestných minút. O jeden bod už prekonal osobný rekord z ročníka 2015/16 v drese Jokeritu Helsinki. Vyslúžil si za to vtedy prvú účasť v Zápase hviezd.

„Samozrejme, je to pre m?a veľmi dôležité. Som veľmi, veľmi šťastný. Veľmi rýchlo som si uvedomil, že je to tím, v ktorom chcem zostať dlho. Trávim tu veľa času so svojou rodinou, s tímom a s fanúšikmi. Chcem robiť to isté aj v budúcnosti,“ povedal Larsen pre klubový web po podpise dvojročnej zmluvy s platnosťou do konca sezóny 2019/20.


Larsena vyhlásili za najlepšieho obrancu uplynulého mesiaca, v ktorom si pripísal sedem kanadských (1+6) a šesť plusových bodov v ôsmich dueloch. V strede januára si druhýkrát zahral v Zápase hviezd.

Aktuálna sezóna je jeho treťou v KHL po pôsobení v Chanty-Mansijsku a Helsinkách. Spolu v lige nazbieral 98 bodov (20+78) v 161 zápasoch základnej časti. V štyroch súbojoch play-off zaznamenal tri góly a asistenciu.

Rodák z Esbjergu má za sebou aj 151 zápasov so ziskom 37 bodov (9+28) v zámorskej NHL v dresoch Vancouveru Canucks, Edmontonu Oilers a Dallasu Stars. Ten ho draftoval v roku 2008 v piatom kole (149. miesto). Vyše 100 duelov absolvoval vo švédskej SHL za Frölundu a jeden ročník odohral vo fínskej Liige za tím Lukko Rauma.

reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist