Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
14. 04. 2018 ⋅ Marián Masaryk Sumáre 0 komentárov

Kaza? otvorila finále KHL tesnou výhrou nad CSKA + video

V sobotu sa začalo finále 10. sezóny KHL. Kaza? v prvom domácom zápase zdolala CSKA Moskva 2:1 a ujala sa vedenia 1-0 v sérii o Gagarinov pohár. Výhru zariadil dvojgólový strelec.


Ak Bars Kaza? – CSKA Moskva 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)


Góly: 9. Galijev (Liamkin, Tkačov), 49. Galijev (Tkačov, Zaripov) – 34. Ničuškin (Popov, Petrov)
Strely: 20-23 (10-8, 3-7, 7-8), Trestné minúty: 0-8 (0-4, 0-2, 0-2), Brankári: Garipov - Johansson


Úvodnú tretinu finále vyhrala domáca Kaza?, ktorá sa ujala vedenia 1:0 v 9. minúte zásluhou Stanislava Galijeva. Ten z pravého kruhu namieril presne a ukončil Larsovi Johanssonovi sériu bez inkasovania na 207 minútach a 31 sekundách. Bola druhou najdlhšou v tomto play-off. Brankár CSKA čelil 10 strelám, o dve viac ako Emil Garipov. Zvýšiť náskok Ak Bars mohli v 12. minúte Tkačov, ktorý neuspel zoči-voči Johanssonovi a v 18. minúte Klinkhammer, ktorý zblízka trafil tyčku odkrytej brány. CSKA ubránilo obe oslabenia, a tak po prvej tretine prehrávalo najtesnejším rozdielom.


V druhej tretine boli aktívnejší hostia, ktorí chceli čo najskôr vyrovnať stav. V strede zápasu sa to ešte nepodarilo Scottovi, ktorý opečiatkoval bránkovú konštrukciu. V 34. minúte sa však CSKA dočkalo po prečíslení troch proti dvom, ktoré gólovo zakončil šikovnou tečou Valerij Ničuškin. Hráči Kazane ohrozili Johanssona iba tromi strelami, kým Garipov inkasoval raz zo siedmich. Keďže domáci nevyužili ani tretiu presilovú hru v dueli, skóre bolo po 40 minútach hry vyrovnané 1:1.


Vo vyrovnanej tretej tretine sa bojovalo o rozdielový gól, ktorý by mohol určiť víťaza. Kaza? priblížil k triumfu Galijev, ktorý v 49. minúte strelil druhý gól v zápase. Puk mu pred odkrytú bránu Johanssona naservíroval Tkačov, ktorý mal prsty aj v otváracom góle. Galijev bol napokon hrdinom duelu, pretože hosťom sa už nepodarilo vynútiť predĺženie. Boli strelecky aktívnejší, ale v závere si sťažili situáciu zlým striedaním a zbytočným oslabením. Garipov prispel k výhre 22 zákrokmi, Johansson čelil iba 20 strelám. Ak Bars hrala štyri presilovky, kým CSKA ani jednu.


Druhý zápas finále je na programe v pondelok opäť v Kazani.

Zostava Kazane: Garipov (Šaryčenkov) – Jarullin, Markov (A), Batyršin, Ljamkin, Manuchov, Ohtamaa, Sidorov – Azevedo, Lander, Sekáč – Galijev, Zaripov, Tkačov – Burmistrov, Lukojanov, Potapov – Gluchov, Svitov (C), Klinkhammer

Zostava CSKA: Johansson (Sorokin) – Kiselevič (A), Sergejev, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov (C), Makjejev – Popov, Petrov, Ničuškin – Grigorenko, Šumakov, Šalunov – Telegin, Andronov, Žarkov – Karnauchov, Scott (A), Světlakov

Rozpis finále 10. sezóny KHL:

Ak Bars Kaza? – CSKA Moskva, pondelok 16. apríla (18:00)
CSKA Moskva – Ak Bars Kaza?, streda 18. apríla (18:30)
CSKA Moskva – Ak Bars Kaza?, piatok 20. apríla (18:30)
*Ak Bars Kaza? – CSKA Moskva, nedeľa 22. apríla (16:00)
*CSKA Moskva – Ak Bars Kaza?, utorok 24. apríla (18:30)
*Ak Bars Kaza? – CSKA Moskva, štvrtok 26. apríla (18:00)
* – ak bude potrebné
reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist