Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
24. 04. 2018 ⋅ Marián Masaryk Správy 0 komentárov

Zo dna späť na vrchol. Zaripov vyhral polovicu všetkých sezón KHL!

Má len šťastie alebo správny cit pre výber úspešného klubu? Ruský veterán Danis Zaripov si vlani odpykal polročný dištanc za doping, ale vrátil sa do bývalého klubu a opäť s ním získal Gagarinov pohár.

Tridsaťsedemročný rodák z Čeľabinska odohral v základnej časti 10. sezóny KHL iba 13 zápasov s bilanciou tri góly a sedem asistencií po návrate zo suspendácie. V 16 dueloch play-off však nazbieral 11 bodov (2+9) a tešil sa už zo svojho piateho titulu v kariére. Tri z nich získal s Kaza?ou, prvé dva ešte v rokoch 2009 a 2010, ďalšie dva s Magnitogorskom v rokoch 2014 a 2016.

Embed from Getty Images

Ako sa cítil po piatej oslave s Gagarinovým pohárom? „Po každom víťazstve je to rovnaký pocit – ten najlepší na svete. Nedá sa to porovnať s ničím iným. V každej sezóne sa od začiatku pokúšame dostať až na vrchol. A opäť sme to dokázali! Tento piaty pohár je pre m?a rovnaký ako tie predošlé. Za ten čas sa zmenili iba mená na ?om,“ povedal pre oficiálny ligový web po nedeľnom triumfe 1:0 v piatom zápase finále.

Šampión Východnej konferencie sídliaci v regióne Tatarstan sa premiérovo v play-off stretol s CSKA Moskva, ktoré vyradilo obhajcu titulu z Petrohradu. Mnohí odborníci aj preto vo finále favorizovali skôr armádny klub, ale Ak Bars napokon pomerne hladko triumfovalo. Prehralo iba jeden zápas v Moskve. Potiahli ho najmä brankár Emil Garipov, najlepší strelec play-off Stanislav Galijev a najužitočnejší hráč play-off Justin Azevedo.

„Aj keď sme vyhrali po piatich zápasoch, séria s CSKA nebola jednoduchá,“ prízvukoval Zaripov, ktorý je aj trojnásobný majster sveta. „Pozrite sa na tie zápasy bližšie – každý rozhodol jediný gól. Nám však pomohli talentovaní hráči, skúsenosti a aj trochu šťastia.“


Účastník šiestich z doterajších desiatich finále KHL si v minulom roku prežil ťažké obdobie. Krátko po podpise novej dvojročnej zmluvy s Kaza?ou mu zistili v krvi nedovolenú látku a pôvodne ho suspendovali na dva roky. Napokon však mohol hrať už po vypršaní štvrtiny trestu a opäť sa stal jedným z kľúčových hráčov tímu.

„Bola to pre m?a veľmi nepríjemná situácia hneď v úvode sezóny. Uľavilo sa mi, keď som sa z toho dostal. Zvíťazila spravodlivosť a my sme zakončili ročník úspechom,“ opísal Zaripov svoje pocity po víťaznom závere strastiplnej sezóny. Opojený radosťou si aj zažartoval: „Myslím si, že po treťom titule pre Kaza? by liga mohla pouvažovať o premenovaní Gagarinovho pohára na Pohár Tatárov!“

Zaripova možno zaradiť medzi legendy KHL. Patrí mu druhé miesto v historickom poradí strelcov s 202 gólmi, tretie so 461 bodmi a štvrté s 259 prihrávkami v 489 dueloch základnej časti. Má teda priemer takmer jedného bodu na zápas. Ďalších 125 bodov (57+68) pridal v 143 súbojoch play-off. Zo šiestich finále, v ktorých hral, neuspel iba pred rokom v drese Magnitky proti Petrohradu.

„Je to výnimočný hráč. Vyhrať piaty titul je obrovský úspech. Liga existuje desať rokov a on už ju vyhral päťkrát,“ vyzdvihol Zaripova jeho spoluhráč Andrej Markov, niekdajší dlhoročný obranca v zámorskej NHL. V drese Montrealu Canadiens odohral takmer 1 000 zápasov, no až teraz získal prvú veľkú trofej kariéry.


Pozri aj:
Dopingový hriešnik Zaripov podpísal novú zmluvu s bývalým klubom!

Kaza? získala rekordný tretí Gagarinov pohár, bývalý dopingový hriešnik piaty! + video
reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist