Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
10. 11. 2018 ⋅ Marián Masaryk Správy 0 komentárov

Amur nahradil českého brankára ruským, vzdal sa mladíka

Tím Amur Chabarovsk urobil v piatok dve hráčske transakcie. Najskôr sa rozlúčil s brankárom Liborom Kašíkom a potom priviedol za neho náhradu cez výmenu s tímom Avangard Omsk.


Dvadsaťšesťročný Kašík v tejto sezóne debutoval v KHL. Za Amur odchytal osem zápasov s úspešnosťou zákrokov 86,6 % a priemerom 4,37 inkasovaného gólu. Predtým pôsobil iba v rodnom Zlíne v domácej Tipsport extralige. V roku 2014 ju vyhral ako najlepší brankár súťaže. V minulom ročníku absolvoval až 51 duelov, najviac v kariére.

Kašíkovým nástupcom na ďalekom východe Ruska bude 31-ročný Alexej Murygin, ktorý prišiel do Chabarovska výmenou za 18-ročného útočníka Germana Vološina. Murygin zasiahol v aktuálnej sezóne do šiestich zápasov Omska, z ktorých tri vyhral. Mal 92,6-percentnú úspešnosť zákrokov a v priemere inkasoval iba 1,52 gólu.

Amur je pre Murygina materským klubom, pôsobil v ?om dokopy desať rokov. Neskôr chytal v KHL aj za Magnitogorsk a Jaroslavľ. V roku 2016 sa predstavil v Zápase hviezd a v lige mal v tom ročníku najvyššiu úspešnosť zákrokov aj najviac čistých kônt. Vološin ešte v KHL nehral. Tretiu sezónu pôsobí v juniorskom tíme Amuru v MHL.


Dynamo prijalo veterána na skúšku

Moskovské Dynamo podpísalo skúšobný kontrakt s 33-ročným krídelníkom Maximom Pestuškom, ktorý v tejto sezóne ešte nehral. V minulej absolvoval 53 zápasov za Jugru s bilanciou 7 gólov a 19 asistencií. V KHL už odohral 485 duelov so ziskom 296 bodov aj v dresoch Omska a Nižnekamska a práve Dynama.
reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist