Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
12. 12. 2018 ⋅ Marián Masaryk Sumáre 0 komentárov

Slovan s negatívnym rekordom. Séria prehier trvá už 10 duelov! + video

Slovan Bratislava odohral v stredu posledný zápas z domácej série aj pred reprezentačnou prestávkou. Privítal Rigu, ktorá tiež ťahala sériu prehier. Kým Dinamo ju ukončilo, domáci tím ju po prehre 3:4 natiahol už na 10 duelov.


SLOVAN BRATISLAVA – Dinamo Riga 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)


Góly: 1. Taffe (?epík), 34. Červený (Taffe), 37. Taffe (Červený) – 1. D?rziņš (Balinskis, Rēdlihs), 17. Rēdlihs (D?rziņš, Maione)(PP), 24. Videll (D?rziņš, Maione)(PP), 47. Darzinš (Redlihs, Balinskis)
Strely: 36-30 (14-14, 9-6, 13-10), Trestné minúty: 14-12 (2-2, 6-2, 6-8), Brankári: Štěpánek – Biľalov


Mnohí diváci na Štadióne Ondreja Nepelu sa ani nestihli usadiť a už padli dva góly. Obaja brankári inkasovali z prvých striel v zápase. Už po ôsmich sekundách hry potrestal zaváhanie rižskej obrany Jeff Taffe, ktorý zužitkoval prihrávku ?epíka pred bránu. Dlho sa však Slovan netešil. Po 27 sekundách vyrovnal stav na 1:1 Lauris Darzinš. Riga bola po góle trochu aktívnejšia a pribrzdilo ju až prvé oslabenie. Slovan úvodnú presilovku nevyužil, a tak neskôr pykal. Dinamu sa to totiž podarilo a v 17. minúte ho poslal prvýkrát do vedenia už po 11 sekundách Červeného trestu nedobre bránený Mikelis Redlihs. Jakub Štěpánek i Timur Biľavov čelili v prvej tretine 14 strelám.


Druhá tretina priniesla rovnako tri góly, ale tentoraz dva vsietili domáci hráči. Riga začala lepšie, keď využila aj druhú presilovku v zápase zásluhou peknej strely Linusa Vidella v 24. minúte. Slovan dlho nevystrelil na Biľalova a nedokázal sa presadiť. V 29. minúte znížil stav ?epík, ale jeho gól neplatil pre kopnutie puku do brány. Napriek tomu pokračoval v aktivite a tá mu priniesla dva šťastné góly. V 34. minúte skóroval Rudolf Červený, ktorý sa najepšie zorientoval v kruhu po vhadzovaní a prekvapil Biľalova. V 37. minúte už bolo vyrovnané, keď Taffe pretlačil do brány puk po nevydarenej strele Červeného zblízka. Rozhodcovia aj tento gól posudzovali, ale uznali ho. V závere tretiny Slovan ubránil oslabenie najmä vďaka Štěpánkovi. Na opačnej strane mohol udrieť Jánošík, no z ideálnej pozície neprekonal ruského brankára Rigy. Nebodoval tak ani v 34. zápase sezóny.


Slovan zaspal úvod tretej tretiny a jeho pasivita viedla ku štvrtému gólu Rigy. V 47. minúte ním poslal hostí do vedenia 4:3 druhým gólom v zápase Darzinš. Druhá polovica tretiny už bola nervózna, odohralo sa viacero tvrdých súbojov aj šarvátok. Do šatne museli predčasne odísť pre zranenia Gelinas aj Lamper. Slovan bol aktívnejší a snažil sa opäť vyrovnať skóre, ale Biľalov kryl všetkých 13 striel. Dokopy urobil 33 zákrokov a pomohol Rige ukončiť sériu siedmich prehier. Darzinš k nej prispel štyrmi bodmi (2+2), Redlihs tromi (1+2). Taffeove tri body (2+1) ani 26 zákrokov Štěpánka však neodvrátilo 10. prehru Slovana v sérii. Nikdy ešte toľko duelov po sebe v KHL neprehral.







Po reprezentačnej prestávke čaká na Slovan krátky dvojzápasový výjazd. V utorok navštívi Petrohrad a o dva dni neskôr Minsk.

Zostava Slovana: Štěpánek (Čiliak) – Gélinas, Sersen (C), Švarný, Klok, Jánošík, Meszároš (A), Bačík – ?epík (A), Taffe, Červený – Bailey, Sukeľ, Lunter – Lamper, Hrnka, Buc – Jeglič, Chipchura, Rau – Baranov


Zostava Rigy: Biľalov (Gudlevskis) – Maione, Ališauskas, Balinskis, Sotnieks (A), Aľajev, Zile, Zanetti – Myttynen, McMillan, Clark – Redlihs (A), Videll, Darzinš (C) – Dzierkals, Džerinš, Meija – Marenis, Pavlovs, Gillies – Batna


reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist