Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
25. 02. 2019 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Sezóna Slovana v číslach: Najproduktívnejší zámorskí hráči, Sersen s rekordom

Slovan Bratislava má za sebou ďalšiu nie práve vydarenú sezónu v KHL, v poradí siedmu. Ukončil ju na samom dne ligovej tabuľky a vo viacerých ohľadoch bol najhorším tímom súťaže. Pozrime sa bližšie na jeho štatistiky.

Jediný slovenský zástupca v nadnárodnej lige obsadil posledné 12. miesto v Západnej konferencii so ziskom len 33 bodov v 62 zápasoch základnej časti. Ani z Východnej konferencie nebol nikto horší. Druhý najslabší Minsk nazbieral o deväť bodov viac. Slovan tiež strelil najmenej (101) a inkasoval najviac gólov (213). Ako jediný dostal viac než 200 gólov. Vyhral len 15-krát, tiež najmenej v lige.

Tentoraz formu Slovana nepoznačili ani tak zranenia, ako zákaz prestupov od KHL pre stále nevyrovnané dlhy. Tréner Vladimír Országh musel často meniť zostavu, pričom ku koncu sezóny mu začali odchádzať hráči do iných klubov. Do hry musel zasiahnuť tretí brankár v hierarchii – 18-ročný nováčik Michal Vojvoda, ktorému v jednom dueli robil náhradníka útočník Casey Bailey!

Krízu Slovana prehĺbili dve dlhé série prehier – 10 a 13 zápasov, čo je nový negatívny klubový rekord. Najviac vyhral päť duelov po sebe ešte v októbri. V prvej polovici sezóny sa mu pomerne dobre darilo v špeciálnych formáciách, ale napokon skončil v úspešnosti presiloviek až na 21. mieste v lige. Využil ich 21, najviac gólov v nich strelil Michal ?epík (6).

Najproduktívnejším hráčom Slovana bol americký útočník Jeff Taffe s 31 bodmi v 62 zápasoch. Bol aj najlepším strelcom s 12 gólmi a najlepším nahrávačom s 19 asistenciami. Zaznamenal najviac striel na bránu z útočníkov (136). Dvojciferný počet gólov okrem neho strelili iba Rudolf Červený (11), ?epík a Matúš Sukeľ (obaja 10). Hranicu 20 bodov dosiahli aj Červený (23), ?epík (21) a Kyle Chipchura (20).

Z obrancov bol najlepším slovanistom Kanaďan Eric Gelinas, ktorý nazbieral 15 bodov v 52 dueloch. Mal aj najviac gólov (5) a prihrávok (10) spomedzi bekov. Druhý za ním skončil kapitán Míchal Sersen (4+9), ktorý 13. februára vyrovnal rekord Milana Bartoviča s 87 bodmi v drese Slovana od vstupu tímu do KHL.

Zo Slovákov bol najlepší Sukeľ s 10 gólmi a 18 bodmi v 60 zápasoch. V tímovom bodovaní skončil až piaty. Okrem neho už iba Sersen, Mário Lunter (12) a Adam Liška (10) získali dvojciferný počet bodov. Mladíci sa teda ukazovali v dobrom svetle.

Taffe bol aj najlepším hráčom Slovana na vhadzovaniach. Absolvoval ich 1 030 a vyhral 51,6 %. Druhý bol Kyle Chipchura s úspešnosťou 46 % (284 zo 618). Najviac bodyčekov rozdal obranca Mário Grman (103), z útočníkov Červený (81). Najviac striel súperov zblokoval Ivan Švarný (92), z útočníkov bol najobetavejší Liška (56).

Brankári to mali za často deravou a chybujúcou obranou náročné. Štarty si delili Jakub Štěpánek s Marekom Čiliakom. Čech mal bilanciu 8-25-2 s úspešnosťou zákrokov 89,9 % a priemerom 3,05 inkasovaného gólu na zápas. Slovák mal bilanciu 6-19-0, úspešnosť 89,3 % a priemer 3,31 inkasovaného gólu. Obaja nevychytali ani jedno čisté konto. Vojvoda inkasoval 11 gólov zo 60 striel v troch dueloch.

Napriek všetkým problémom sa zdá, že by Slovan mohol pokračovať v súťaži. Usilovne sa snaží nájsť investora, ktorý by mu pomohol splatiť dlhy a pokryť náklady na nový ročník. Bude v KHL pokračovať?
reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist