Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
26. 02. 2019 ⋅ SlovakKHL.sk Slováci v KHL 0 komentárov

FOTO: KHL otestovala novú technológiu aj v zápase Slovana

KHL sa snaží ísť s dobou a tej vládnu nové technológie. Aj preto v závere základnej časti otestovala moderné vybavenie, ktoré poskytlo tímom, divákom pri televízoroch aj odborníkom zaujímavé štatistiky o hráčoch.

Tri domáce zápasy Jokeritu Helsinki v Hartwall Aréne slúžili ako test nového inteligentného puku, ktorý zaznamenáva rôzne údaje z hry. Tie boli v reálnom čase k dispozícii vysielateľovi priamych prenosov, ktorým bola spoločnosť Viasat. Mikročipy boli okrem pukov aj na dresoch hráčov a rozhodcov, pričom údaje z nich prijímali senzory rozmiestnené po celom štadióne. Zobrazili sa aj na kocke nad ľadom.



Podobnú technológiu už v tomto roku testovala zámorská NHL aj KHL v Zápase hviezd. Cieľom vedenia KHL je, aby sa stala prvou ligou, ktorá takýmto spôsobom zdigitalizuje všetky svoje zápasy. Výhody to prinesie samotným klubom, sponzorom, televíznym staniciam aj divákom.

Inteligentný puk zaznamenával okrem základných štatistík aj rýchlosť korčuľovania, tvrdosť strely, odkorčuľovanú vzdialenosť jednotlivých hráčov čo podiel kontroly puku, ktorý je možné analyzovať na tepelnej mape. Zbierajú sa údaje z každého striedania všetkých hráčov, na základe ktorých by mohli tréneri po zavedení technológie okamžite reagovať na vzniknuté situácie na ľade.



Prvé podrobné informácie o hráčoch a hre samotnej priniesla testovaná technológia v zápasoch Jokeritu proti Spartaku Moskva (18. februára), Slovanu Bratislava (20. februára) a Minsku (22. februára). Podľa nich vieme napríklad aj to, že na slovenského brankára Spartaka Júliusa Hudáčka smerovala najtvrdšia strela od Nicklasa Jensena (135,8 km/h).

Z duelu Slovana môžeme vyčítať, že hráči Jokeritu nemali puk v moci oveľa častejšie (37,2 % vs 35,7 %) a na vhadzovaniach dominovali najmä v strednom pásme (13:6) a na pravej strane ich obrannej tretiny (9:3). Zistilo sa tiež, že hráči Slovana nakorčuľovali oveľa viac. Až traja absolvovali na ľade vyše 6 kilometrov, pričom najviac metrov mal na konte Matúš Sukeľ (6 821).



Hráči Jokeritu zase oveľa tvrdšie strieľali. Najtvrdšiu ranu vyslal na Michala Vojvodu obranca Karl Stollery (141 km/h). Naopak, najrýchlejším korčuliarom zápasu bol útočník Slovana Jeff Taffe, ktorému namerali najvyššiu rýchlosť 39,4 km/h. Podľa zozbieraných údajov je jasne vidieť, prečo Jokerit zvíťazil 7:1.

Pokročilé štatistiky zo zápasu Jokerit vs Slovan:

Najviac odkorčuľovaných metrov (všetci Slovan): Matúš Sukeľ (6 821), Adam Liška (6 370), Žiga Jeglič (6 279), Mário Grman (5 892), Lukáš Klok (5 620)

Najtvrdšia strela (všetci Jokerit): Karl Stollery (141,1 km/h), Alex Grant (139,9 km/h), Tommi Kivistö (135,4 km/h), Mika Niemi (133,7 km/h), Kristian Vesalainen (133 km/h)

Najrýchlejší korčuliari: Jeff Taffe, Slovan (39,4 km/h), Marko Anttila, Jokerit (38 km/h), Henrik Ikonen, Jokerit (37,8 km/h), Tomi Mäki, Jokerit (37,6 km/h) Kyle Chipchura, Slovan (36,6 km/h)

Zdroj foto: khl.ru
reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist