Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
13. 04. 2019 ⋅ Marián Masaryk Sumáre 0 komentárov

CSKA začalo finále výhrou, Grigorenko s hetrikom, Sorokin bodoval + video

V sobotu odštartovalo v Moskve tohtoročné finále Gagarinohvo pohára. Víťaz základnej časti, tím CSKA Moskava, využil domáce prostredie a v prvom zápase zdolal Omsk 5:2. Hetrikom sa blysol Michail Grigorenko.


CSKA Moskva – Avangard Omsk 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Góly: 2. Svetlakov, 9. Marčenko (Slepyšev, Grigorenko), 31. Grigorenko (Vey, Sorokin), 48. Grigorenko (Vey), 60. Grigorenko(EN) – 34. Šumakov (Franson, Beck)(PP), 55. Stålberg (Zernov, Michejev)(PP)
Strely: 28-26 (10-7, 11-8, 7-11), Trestné minúty: 10-8 (2-4, 2-2, 6-2)
Brankári: Sorokin – Bobkov/Nalimov


CSKA vstúpilo do finále priam ukážkovo. Z prvej strely na bránu Igora Bobkova, presne po 120 sekundách hry, otvoril skóre úvodného zápasu presnou strelou z medzikružia Andrej Svetlakov. Rozbehnutí domáci nepoľavili a hnaní podporou z tribún pridali v 9. minúte druhý gól. Postaral sa o? delovkou z prvej spoza pravého kruhu obranca Alexej Marčenko. Omsk mohol bleskovo znížiť náskok súpera, ale Iľja Sorokin vytiahol hneď dva veľké zákroky po sebe. Tým druhým vychytal z dorážky Fisenka. V strede prvej tretiny sa hralo dve minúty vo štvorici na oboch stranách a neskôr si CSKA zahralo prvú presilovku, no skóre sa nemenilo. Mierne strelecky aktívnejší bol moskovský tím, ktorý dominoval aj na vhadzovaniach (71 %). Hostia zase hrali fyzickejšie a obetavejšie.



Slabší úvod druhej tretiny od oboch tímov zavŕšil v 25. sporný kontaktný gól Omska. Stas tečoval strelu Fransona vo výskoku nohou, od ktorej sa puk odrazil do brány. Rozhodcovia dlho skúmali záznam a napokon gól neuznali. Sorokin o dve minúty neskôr podržal svoj tím, keď zblízka vychytal Desharnaisa. V strede zápasu pohotovo rozohral puk na Veya, ktorý nabil Michailovi Grigorenkovi a ten zvýšil náskok CSKA na 3:0. Omsk mohol rýchlo odpovedať, no Stas šikovným zakončením neprekvapil Sorokina. V 34. minúte však Avangard zužitkoval svoju prvú presilovku už po deviatich sekundách. Sergej Šumakov potrestal faul na svoju osobu a znížil stav na 1:3. Aktívnejšie CSKA hralo do konca tretiny ešte raz v početnej prevahe, ale ďalší gól nepridalo aj vďaka dobre chytajúcemu Bobkovovi.

Neuznaný gól Stasa:



Bobkov párkrát podržal Omsk:


V tretej tretine najskôr CSKA ubránilo ďalšie oslabenie a v 48. minúte zvýšilo svoj náskok na 4:1. Bobkov pustil za chrbát pomerne ľahkú strelu Grigorenka a prenechal miesto v bráne Ivanovi Nalimovovi. Ten spočiatku nemal veľa práce, lebo domáci hráči boli nedisciplinovaní a Omsk to využil. Sorokin prvotný tlak ustál a Vey potom na opačnej strane trafil tyčku, ale hostia sa predsa dočkali. Päť minút pred koncom potvrdili svoju najlepšiu presilovku v lige a Viktor Stalberg im dal nádej gólom na 2:4. V závere si však sťažili situáciu vylúčením a vyrovnať sa im už nepodarilo. Grigorenko zavŕšil svoj prvý hetrik v KHL strelou do prázdnej brány a upravil skóre na 5:2. Okrem troch gólov zaznamenal aj asistenciu.




Tvrdý zákrok Čudinovova:

Sorokin prispel k výhre 24 zákrokmi a svojou ôsmou asistenciou v KHL. Bobkov s Nalimovom čelili dokopy 28 strelám. Grigorenko sa stal autorom prvého hetriku vo finále Gagarinovho pohára. Druhý zápas série sa odohrá v pondelok opäť v Moskve.

Zostava CSKA: Sorokin (Johansson) – Blažijevskij, Nesterov, Robinson, Dahlbeck, Marčenko, Naumenkov, Romanov – Grigorenko, Vey, Slepyšev – Scott, Karnauchov, Kalinin – Okulov, Šalunov, Popov – Tělegin, Svetlakov, Kaprizov – Rtiščev

Zostava Omska: Bobkov (Nalimov) – Pokka, Jemelin, Franson, Pivcakin, Čudinov, Bondarev, Medvedev – Michejev, Zernov, Širokov – Petrov, Semionov, Šumakov – Beck, Desharnais, Stålberg – Manukjan, Stas, Fisenko – Jaremčuk

Rozpis finále Gagarinovho pohára 2019:

CSKA Moskva vs Avangard Omsk – sobota, 13. apríla (5:2)
CSKA Moskva vs Avangard Omsk – pondelok, 15. apríla (18:30)
Avangard Omsk vs CSKA Moskva – streda, 17. apríla (18:30)
Avangard Omsk vs CSKA Moskva – piatok, 19. apríla (18:30)
*CSKA Moskva vs Avangard Omsk – nedeľa, 21. apríla (16:00)
*Avangard Omsk vs CSKA Moskva – utorok, 23. apríla (18:30)
*CSKA Moskva vs SKA Petrohrad – štvrtok, 25. apríla (18:30)
* – v prípade potreby

reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist